foto: Getty
NE ZNA NIŠTA, ALI ZNA SVE

Alfa i omega Makedonije: 'Ne znam obranu, ništa, ali ne sumnjam da je brzo'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2016. 23:57

Majstor je majstor, takvu lakoću zabijanja golova ima malo koji igrač na svijetu, Makedonija se vrti oko Kire Lazarova, to je definitivno. On je i za Hrvatsku apsolutno opasnost broj 1 u dvoboju u četvrtak.

Prošli ste sretno, ali po prikazanom bi bila nepravda da niste?

- Dobra je bila i Srbija. Malo više sreće je presudilo. Možda smo očekivali nakon utakmica s Poljskom i Francuskom, koje su bile odlične, da će to ići lakše, no, čini se da nas je to prilično umorilo. Nekako smo u oba ta susreta osjetili da možemo, pa nas je povuklo, a kada te povuče, potrošiš se više nego što si predvidio. Otud i ti promašaji, koji su nas koštali protiv Poljske...

Iznenadili ste me

Umor poprima ozbiljne okvire.

- Ja sam realan, tu postoji nekoliko stvari. Prvo, mnogi igrači koji su kod nas ključni, u svojim klubovima ne igraju minutažu koju igraju ovdje. I meni je puno teže nego u Barceloni gdje imam zadatak, a ovdje sam puno više od toga. Drugo, imamo nešto ozljeda i, treće, imamo sedam igrača, koji nose teret, a u turnirskom sustavu natjecanja to nije lako izdržati. Ono što bi nam više pasalo je da sada imamo dulji odmor, ali, na žalost, imat ćemo ga tek nakon utakmice protiv Hrvatske.

Kakav je plan za drugi krug?

- Prolaskom u drugi krug napravili smo dobar posao. Željeli bismo u kvalifikacije za OI, nadamo se da ćemo ih dostići kao čekači sa SP-a. Realno, nakon četiri dana odmora možemo i s Bjelorusijom i s Norveškom, a kada bismo imali šest bodova, sigurno bismo bili vrlo visoko. No, pitanje je možemo li izdržati.

Hrvatska je prvi protivnik?

- Nisam vas još vidio ovdje, ali sam vidio da ste izgubili od Norveške, što me iznenadilo. Nisam to očekivao. Taj rezultat, uz pobjedu Rusije nad Mađarskom, jedino me malo iznenadio na cijelom EP.

Ne bih se kladio

Kakvu Hrvatsku očekujete?

- Ne znam, nisam gledao, ne znam s kojim lijevim vanjskim igrate ili igrate s Karačićem i Duvnjakom, ne znam koliko igra Cindrić, ne znam što je u obrani, ali ne sumnjam da je brzo što god da jest i sigurno nam neće biti lako. U Umagu smo nedavno igrali, mislim da se možemo nositi.

Kakvi su Poljaci i Francuzi?

- Francuzi su, mislim, zreli za polufinale, makar me njihov poraz s Poljskom iznenadio. S Poljacima se da igrati, mislim da su jaki, čvrsti, ali da ostavljaju puno više mogućnosti protivniku nego Francuska. Hrvatsku vidim kao jednu od onih koja se tu može upetljati u borbu.

U ostalom dijelu ždrijeba?

- Nitko osim Španjolaca mi ne djeluje presigurno, a i oni su imali muku sa Slovenijom. Ništa nije nemoguće, no, Španjolsku očekujem u polufinalu. Za drugog polufinalista iz tog dijela ždrijeba ne bih se kladio baš. Ni na Dansku... - zaključio je Kiro.

Linker
23. rujan 2024 19:23