France's Luc Abalo (UP) attemps a goal during their EHF Handball Euro 2010 Game against Spain on January 22, 2010 in Wiener Neustadt. AFP PHOTO/ SASHA TRIMMEL
 AFP
KOPLJAR

Abalo mu se pridružio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2012. 19:03

Prema pisanju francuskog sportskog dnevnika L'equipea, sjajni francuski desnokrilni rukometaš Luc Abalo od utorka bi trebao postati novi član ambicioznog kluba iz Pariza.

Dosadašnji član španjolskog Atletico Madrida navodno je na pragu povratka u domovinu nakon što su klubovi postigli dogovor o 500.000 eura odštete. Francuski reprezentativac i ponajbolje desno krilo u zadnjih desetak godina nakon 10 sezona u matičnom Ivryju 2008. godine otisnuo se u Španjolsku, u Ciudad Real (od prošle godine Atletico Madrid). Upisao je i 147 nastupa uz gotovo 500 zgoditaka za nacionalnu momčad, a po dogovoru s Parizom može se potpuno fokusirati na Olimpijske igre u Londonu gdje Francuzi brane zlato iz Pekinga.

Novi bogati vlasnici rukometnog kluba iz glavnog francuskog grada, poput nogometnog, ovog ljeta odlučili su uložiti značajna sredstva kako bi momčad mogla krenuti prema vrhu europskog rukometa.

U skladu s tom politikom već su angažirani: hrvatski reprezentativac iz Zagreba Marko Kopljar, potom srpski reprezentativac Mladen Bojinović, Španjolac Antonio Garcia, zatim Islanđani Robert Gunnarsson i Asgeir Hallgrimsson, te Francuzi Didier Dinart, Samuel Honrubia i Philippe Gardent.

Linker
23. rujan 2024 18:10