Tomislav Krišto / CROPIX
CIBONA HIT U GRADU

Rimac: 'Nedavno su svi pričali da ćemo ispasti iz lige, a sada se spominje i naslov!'

Cibona je uskrsnula, na briljantan način zadržala poziciju koja vodi na Final Four. "Vukovi" zaslužuju pun Draženov dom u sljedećem kolu, kad 4. veljače dolazi Partizan
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. siječanj 2014. 20:15

Kreator Cibonina trijumfa od 18 koševa razlike (85-67) protiv Cedevite, kluba koji uporno pokušava steći status najboljeg u gradu i državi, je i mladi trener Slaven Rimac. U igračkim danima zaigran, u trenerskim studiozan. Iskoristio je prednosti svojih igrača, napao Cedevitine mane. U prvom izravnom dvoboju nadmudrio je mentora Jasmina Repešu.

Cibona je definitivno uskrsnula, na briljantan način zadržala poziciju koja vodi na Final Four. “Vukovi” zaslužuju pun Draženov dom u sljedećem kolu, kad u utorak 4. veljače dolazi Partizan.

Pokazali ekstra želju

- Prije pet tjedana smo pričali o mogućoj borbi za ostanak, a sada me već ispituju može li Cibona biti prvak ABA lige - nasmijao se Rimac nakon najveće pobjede u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri.

- Pokazali smo ekstraželju zbog koje su ulazili šutevi koji inače ne prolaze, posebno Blassingameu.

Do dugo u noć je primao čestitke. Ona koju je putem Twittera uputio njegov suigrač iz Pau-Ortheza Allan Ray potvrdila je način na koji je Cibona uništila Cedevitu.

- Pozdrav bivšem suigraču Slavenu, treneru Cibone. Ubili ste nas večeras. Bravo, treneru!

Rimac je osmislio taktiku i mentalno pripremio suigrače jer +18 nije realna razlika u kvaliteti igrača Cibone i Cedevite. Glavni izvršitelji bili su Blassingame i Šarić koji je pokazao da ima lavlje srce. Uz izdašnu pomoć Siriščevića i Rozića. Na rezultatu se nije osjetilo da je Šarić već u 18. minuti imao četiri osobne pogreške, u 34. završio s utakmicom.

- Bila je to odlična škola za Darija. Za njegovu karijeru je dobro da mu se događaju ovakve stvari. Nama je to, naravno, bio hendikep. Ako si najbolji na terenu, očekuješ protekciju sudaca, ali neću komentirati dok ne analiziram snimku.

Arapović tek dolazi

I dan prije smo naveli da je Šarićev izlazak ( Planinić je još ranije ispao) otvorio prostor 17-godišnjem Marku Arapoviću. Početnu nervozu pokazao je s dva promašena slobodna bacanja, ali kasnije je ubacio tri od četiri dvice. Jednu nakon sjajnog dodavanja iza leđa Marina Rozića. Ipak, to ne znači da će već u sljedećoj utakmici imati veću minutažu.

- Puno je pritisaka da mora igrati ovaj ili onaj, ali u glavi mi je načisto kad će Arapović moći dati ono što je potrebno za igranje u ovoj ligi. Još nije na toj razini, ali za određeno vrijeme više će sudjelovati u utakmicama.

Linker
22. rujan 2024 05:28