Srdjan Vrancic / CROPIX
CIBONA - PARTIZAN 80-76

Gosti iz Beograda pali u paklu Draženova doma, briljantna partija Darija Šarića

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. veljača 2014. 22:06

Cibona je svladala Partizan sa 80:76, sportski Zagreb je dobio svoju veliku priču i svoje nove heroje. Partizan, momčad koja sudionik euroligaškog Top 16 i koja je prije samo deset dana svladala moskovski CSKA pao je u Zagrebu. Cibona je bila jača i od sjajne utakmice, jedne od najboljih u karijeri Bogdana Bogdanovića i tako zadržala niz nepobjedivosti u 2014. godini. Dario Šarić je ispraćen je s parketa ovacijama...

Draženova dvorana bila je puna dvadesetak minuta prije utakmice. Teško se sjetiti kad se to posljednji puta dogodilo. Do početka utakmice više nije bilo praznog mjesta, uključujući prolaze.

Cibona je otvorila utakmicu u skladu s potporom koje su joj davale tribine. Darko Planinić je s dva skoka u napadu podigao Ciboninu agresiju do maksimuma, Vukovi su odmah ušli u utakmicu onako kako to pravi domaćini, s takvom navijačkom kulisom iza leđa rade. U četvrtoj minuti bilo je 10:4, a Dule Vujošević izdražao je samo do te – četvrte minute. Pohitao je, bez pravog razloga, za sucem Damirom Javorom na drugi kraj terena. Jasno, preko cijelog terena. Javor mu je zalijepio tehničku, no Vujošević je išao po – isključennje. Iako se slovenski arbitar nećkao i nije htio kazniti Vujoševića već u samom otvaranju utakmice, nije izdržao jer se Vujošević nije micao. I iskuljičio ga je.

Cibona je s crte stigla do 13:4, kasnije i do 15:6, a onda se Partizan stabilizirao.

Vujošević je ostao u prvom dijelu uz teren, ali u tunelu. Velimir Gašić, koji je preuzeo vođenje momčadi okrenuo je na 1-3-1 zonu koja je Cibonu propisno namučila. Otkako se ozlijedio Dragan Milosavljević, koji je igrao zadnjeg u toj zoni, Partizan je samo nakratko protiv MZT-a pokušao s tim svojim jakim oružjem, ali bezuspješno jer Boris Dallo nije mogao igrati zadnjeg. Sada je pokušao a Mihajlom Andrićem, kasnije igrao i Dallo, ali i Kinsey. I Partizan se do konca prve dionice vratio, jer napad Vukova ostao je bez ideje.

Međutim, onda je svoju energiju pojačao Dario Šarić, a Marin Rozić je bio upravo sjajan. Pomogao je i Marko Jagodić Kuridža, a da je Ivan Siriščević stavio koju otvorenu tricu Vukovi bi imali i više od plus 13 na koje su otišli. Na odmoru je bilo 42:29, Vukovi su bili u idelanoj noći, tribine su ludovale. Ali, trebalo je odigrati još 20 minuta.

Teško je reći što je odlučilo na koncu. Je li to Šarićeva trica s istkeom vremena na ulazu zadnju minutu za 77:70, jesu li to dva sjajna ulaza Jerela Blassingame, ili trice Ivana Siriščevića i Marina Rozića u zadnjem kvartalu. Ili Kinseyjeva ozljeda, premda je Bogdanović zabijao i za sebe i za njega. Ma, nema veze...

Pobjeda je ostala pod Tornjem i Cibona je još korak bliže Final Fouru. A svih šest tisuća ljudi pjevalo je s Vukovima na centru i slavilo veliku pobjedu, veliku igru Darija Šarića, njegovih 22 poena, 12 skokova, tri asista i blokadu, odličnog Marina Rozića sa 21 poenom, pet skokova, asistom i ukradenom loptom, Jerela Blassingamea sa 15 poena, tri skoka i šest asista. Mučio se Blass s 1-3-1 zonom, onda ju je u zavšnicu dva puta matirao prodorima.

Za novu ljubav Zagreba i Cibone. Ova je treba za urenebes do kraja sezone...

ABA liga, 19. kolo:

Cibona - Partizan 80-76

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 16-3, 2. Cedevita 14-5, 3. Partizan 13-6, 4. Cibona 13-6, 5. Budućnost 12-7...14. Zadar 5-14

Linker
21. rujan 2024 14:36