HOKEJ

Prvi poraz Medveščaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2013. 01:14

Nakon tri pobjede, stigao je i prvi poraz Medveščaka u predsezonskim utakmicama. Hokejaši zagrebačkog kluba u četvrtoj pripremnoj utakmici poraženi su od Vitjaza, kluba s kojim će se uskoro susretati i u službenim utakmicama u sklopu KHL-a. Za sada je to i teži suparnik u odnosu na prethodna dva, i od Torpeda, inače još jednog člana Ruske lige, a pogotovo od Olimpije koja je jedva sastavila momčad za utakmice.

Uostalom, u Vitjazu, klubu koji još nije osjetio slast doigravanja u KHL-u, igra i jedan Maksim Afinogenov, odlični napadač, višestruki osvajač medalja s Rusijom na SP (zlato 2008) te član brončane ruske reprezentacije na ZOI 2002. u Salt Lake Cityju. Istina, posljednje dvije sezone nisu mu bile baš nešto (12 golova ukupno), ali svejedno...

Susret je dobro počeo za Medvjede, nije prošlo ni 60 sekundi a već su vodili. Akciju je povukao kapetan Alan Letang, a krajnji egzekutor bio je Jonathan Cheechoo. Svojevremeno najboljem strijelcu NHL-a ovo je prvi gol za Medveščak, što bi trebalo pružiti nadu da će se Cheechoo potpuno raspucati kada krene prava sezona.

Ostatak utakmice je bio prilično nervozan što se Medvjeda tiče, barem se tako može iščitati iz broja kaznenih minuta. Dapače, u nekoliko navrata Medveščakovci su se morali braniti i s dva igrača manje, radili su to dobro pa su samo jednom primili gol u takvoj situaciji. Bilo je to sredinom druge trećine kada su Rusi poveli sa 2:1. Pet minuta kasnije otišao je Vitjaz i na 3:1.

MEDVEŠČAK - VITJAZ 2-4 (1:0, 0:3, 1:1)

MARIBOR - Dvorana Tabor. Suci: Dremelj, Lešnjak, Černe, Pahor.

Linker
24. rujan 2024 18:29