Goran Mehkek / CROPIX
MEDVEŠČAK - CSKA 7-1

Početak iz snova u KHL-u: Medvjedi u Ledenoj deklasirali ruskog velikana

Sve što nas čeka u ovoj sezoni bit će posebno, najavljuje Montador.
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 06. rujan 2013. 11:00

Od prvog trenutka bilo je jasno da će to biti jedna sasvim posebna večer. Dom sportova kroz povijest je svjedočio velikim trenucima, zlatnim vremenima u kojima su Cibona i Badel harali europskom košarkaškom, odnosno rukometnom scenom, a sinoć su hokejaši Medveščaka zakoračili na stepenicu koja je vrlo blizu pijedestalu na kojem se nalaze dva gradska sportska simbola bogate prošlosti.

Za razliku od njih, Medveščak u sadašnjosti proživljava trenutke koji će zlatnim slovima biti upisani u klupsku povijest. U savršenom dekoru, u kojem je od animacijske “Boys Are Back In Town” ispred dvorane do završnog pokliča “Šampioni, šampioni” sve bilo čarobno, Medveščak je otvorio KHL na rezultatski nestvaran način. Najtrofejniji ruski klub u zagrebačkih 60 minuta inkasirao je sedam golova. Da je netko prije godinu ili pet rekao da će moćna “crvena armija” u Zagrebu izgubiti 1-7, vjerojatno bi umjesto mjesta u Domu sportova bio transportiran nešto zapadnije, skroz do one znamenite institucije u Vrapču.

- Nevjerojatno, apsolutno nevjerojatno. Vjerujte mi, svašta sam prošao po Rusiji, čak i po Europi, ali nešto slično na hokeju nisam doživio - ponavljao je novinar Sport Expressa Andrej Kuznjecov.

Medveščak je u organizacijskom smislu već pomaknuo tolike granice na hrvatskom sportskom nebu da se i za start najjače europske lige očekivalo mnogo. Alexander Medvjedev otvorio je zagrebački dio KHL-a, legenda s kraja osamdesetih Viktor Krutov bacio je prvi pak umjesto legendarnog trenera Anatolija Kostrjukova (dan prije liječnik je 90-godišnjaku zabranio put), a navijači podignuli veliki crtež Gagarinova kupa uz poruku “u ovo doba sljedeće godine bit ćemo prvaci”. Dobrih, pomalo i suludih želja nikada dovoljno, ali ljubitelji statistike s guštom će zabilježiti da je Medveščak nakon prvog kola najuspješnija momčad lige.

Kako su Alexander Radulov, Sergej Morozov i ostatak elitnog ruskog odreda u Zagrebu izgubili teniskim rezultatom? Nakon prve tri minute utakmice, za koje je sportski direktor Aaron Fox rekao da je mislio da ih dečki u plavom neće preživjeti, “medvjedi” su se oslobodili žestokog stiska protivnika, pretvorili se u goropadne ratnike i na krilima frenetičnog navijanja došli do 2-0 nakon prvih 20 minuta.

Činilo se da ne može bolje, ali najveće stvari tek su se trebale dogoditi. Cheechoo, Vesce i ostatak napadačkog društva rastavili su rusku obranu na proste faktore, a češkog vratara Rastislava Stanu natjerali da poželi da CSKA-ov zrakoplov, koji je kasnio iz Moskve zbog Obame, nije ni poletio za Zagreb. Pred očima generalnog direktora Sergeja Fedorova, legende Detroit Red Wingsa, doživjeli su brodolom kakav nitko nije sanjao. Dinamo Riga dolazi već sutra, buđenje mora biti brzo i efikasno.

MEDVEŠČAK - CSKA 7-1

KRAJ UTAKMICE!

Rusi su doživjeli pravu katastrofu! Cheechoo i Linglet su zabili šesti i sedmi gol za Medvjede

Vesce je iskoristio sjajnu asistenciju i definitivno potopio sve nade Rusa

Kraj druge trećine!

Carle s igračem više vratio je na tri gola prednosti Medveščaka.

Rusi su smanjili nakon pogotka koji im je priznat tek nakon pregledavanja snimke

Foster je ponovno digao Ledenu na noge. Udarcem s desetak metara zabio je za 3-0

Kraj prve trećine!

Ludnica u Ledenoj dvorani, Medvjedi vode 2-0. Mark Popovic je sjajno pogodio s plave linije!

Do kraja prve trećine je osam minuta, a Medveščak igra sve bolje i bolje. Početna nervoza očito je brzo prošla...

Jonathan Cheechoo je ušao u povijest kao prvog gola Medveščaka u KHL-u!

Goste iz Moskve nimalo nije impresionirala atmosfera. U prve dvije minute su promašili jedan 'zicer' i pogodili vratnicu.

Počela je Medveščakova avantura u drugoj najjačoj ligi svijeta!

Ledena dvorana nije puno do posljednjeg mjesta, iako su karte odavno rasprodane.

Linker
24. rujan 2024 20:25