Drazen Aleksic / CROPIX
GOLUŽA

'Potrošili smo se fizički, psihički i emotivno, neće biti lako, ali cilj još nije izgubljen!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. siječanj 2012. 01:29

Hrvatski izvornik Slavko Goluža bio je vidno utučen nakon utakmice koja je, da se slučajno otišla na drugu stranu, mogla značiti osiguranje plasmana u polufinale. Ovako, pred igračima i Golužom teška je muka “ratovanja” s ponovno oživjelim Francuzima:

- Bila je to teška i rovovska utakmica živaca u kojoj su Španjolci, nažalost, bili sretniji i spretniji. Opet nažalost, mi smo tijekom utakmice napravili zaista preveliki broj pogrešaka i one su nas dijelom koštale ovog poraza. Ipak smo igrali protiv jedne Španjolske, a ne bilo kakve momčadi.

Goluža je čestitao brončanima s prošlog SP-a u Švedskoj:

- Bili su bolji za nijansu, za ta dva pogotka. Jedan od razloga je i pomanjkanje sreće koja nam je okrenula leđa u nekim važnim trenucima, kao što je bila ona Buntićeva stativa.

Izbornik je nakon uvoda jedva zatomio razočaranje objasnivši da je svjestan da neće lako podići momčad nakon ovog šoka:

- Ova nam je utakmica bila jako važna, važna je svaka, no da smo dobili, to bi značilo da smo gotovo u polufinalu. Ovako, emotivno smo se potpuno ispraznili i znam da neće biti lako vratiti glave na početno stanje.

Kao i njegovi igrači, i Goluža je donio zaključak da se je možda puno više moglo napraviti u prvom dijelu:

- Krenuli smo s 0-3, a onda na krilima euforije u seriji zabili sedam, a primili jedan pogodak. Da je i tada bilo malo više koncentracije, mogli smo otići na veću razliku i riješiti utakmicu. No, vrijeme se sada ne može vratiti. Izgubili smo i moramo se vaditi.

Najteže se vaditi s Francuzima i protiv njih igrati utakmicu pod imperativnom pobjede ili barem remija:

- Ja se nikoga ne bojim, moji igrači također. I dalje, bez obrira na sve, ja jako vjerujem u njih. Idemo dobiti Francusku i Mađarsku. I dalje sam uvjeren da mi to možemo. Dok u svojim rukama držimo konce, ne mislim ih ispuštati. Isto će biti tvrdo, samo nam treba malo više koncentracije.

Linker
23. rujan 2024 18:13