Screenshot: Facebook
FINALNA BORBA

POTRESNA SUDBINA MILJENIKA REGIJE 'The smiling Serb' u 28. godini zbog teške bolesti prekida karijeru!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. ožujak 2016. 00:07

Najboljeg srpskog kickboksača, Stevana Živkovića, popularnog nadimka 'The smiling Serb' proteklih mjeseci nije bilo u javnosti, ali to je bilo zato što je vodio najvažniju borbu u svom životu. Tog do sada najtežeg protivnika uspješno je savladao 'u prvoj rundi', nakon čega je završio svoju karijeru, piše Fight Site.

28-godišnjem Živkoviću je početkom ove godine dijagnosticiran maligni karcinom bubrega, a nakon uspješne operacije stanice raka su u potpunosti uklonjene te se Stevan neće morati podvrgnuti kemoterapiji. O detaljima je u srijedu progovorio i sam srpski borac, koji je nakon pobjede u meču života najavio umirovljenje. Svojim prijateljima i fanovima obratio se objavom na Facebooku:

"Hvala svima na podršci i diskreciji. Bila je to moja finalna borba, za kraj karijere. Sve je prošlo kako treba i u ovom meču sam pobijedio već u prvoj rundi. Hvala svim mojim prijateljima i fanovima koji su me srcem bodrili tokom blistave karijere. Vrijeme je da se oprobam kao trener i da napravim nove prvake u mom klubu Naissus".

Stevana će publika pamtiti kao srčanog i atraktivnog borca koji je uvijek dobivao fanove na svoju stranu, bilo gdje da se borio, pa je tako postao vrlo popularan u svim zemljama regije. Bio je i jedna od najvećih kickboks zvijezdi FFC-a. U njihovom je ringu nastupio šest puta, ostvarivši po tri pobjede i poraza. Jedna od tih pobjeda je iz meča protiv Mirana Fabjana, o kojem se i danas govori kao o jednom od najboljih mečeva ove promocije, a još jedan fantastičan meč odradio je protiv Shkodrana Veselia, no tog je nažalost izgubio.

Prema neslužbenim podacima, u amaterskoj i profesionalnoj karijeri je ostvario 116 pobjeda i 33 poraza, a kruna karijere mu je osvajanja WAKO europskog naslova, prošle godine u svom Nišu.

Linker
23. rujan 2024 07:16