Marko Todorov / CROPIX
REVANŠ S NORVEŠKOM

POPRAVNI ISPIT ZA BABIĆA 'Novi poraz ne dolazi u obzir, ali nećemo ništa mijenjati'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. svibanj 2015. 16:54

Hrvatska rukometna reprezentacija se u nedjelju u Varaždinu vraća na prvo mjesto skupine A kvalifikacija za odlazak na EP u Poljskoj.

Za to im je potrebna pobjeda na Norvežanima u utakmici 4. kvalifikacijskog kola. Norvežani su prije nekoliko dana pobjedom u Stavangeru (27-26) zauzeli prvu poziciju koja nosi povoljniji ždrijeb za ovo sljedeće veliko natjecanje. Zadatak novog izbornika Željka Babića je izboriti pobjedu za važne bodove i popravljanje lošeg dojma koji su njegovi igrači ostavili nakon blijede igre u Norveškoj u njegovoj prvoj utakmici na klupi reprezentacije. Još jedan poraz na početku njegova “mandata”, iako plasman na EP ni tada ne bi bio upitan, ne smije se dogoditi.

- I prije poraza u Norveškoj znali smo o kakvom je suparniku riječ, nisu nas ničim iznenadili, no mi nismo bili na nivou i to je jedini razlog poraza. Tako nešto ne smije nam se ponoviti u ovoj utakmici jer smo kiksali na najosnovnijim stvarima. Priznajem, očekivao sam pobjedu u prvoj utakmici - rekao je Babić uoči “popravnog” u Varaždinu.

Iako to u Norveškoj nije izgledalo dobro, Babić ne misli ništa posebno mijenjati:

- Svi su svjesni da izvedba nije bila dobra, najvažnije je da su toga svjesni i igrači. Ni u igračkom smislu niti u najavljenom konceptu neće biti promjena, bit će dovoljan pristup i veća koncentracija jer smo u prvoj utakmici “pali” na osnovnim rukometnim elementima...

Svjestan da su sve oči uprte u njega, Babić je zaključio da mu je pobjeda potrebna kao potvrda da je on “pravi čovjek na pravom mjestu”.

Čak ni novi poraz ne bi promijenio tu generalnu sliku. Ne u vrijeme kad je većina njegovih igrača već s mislima na Final Fouru u Kölnu, a ne u kvalifikacijama koje ionako ne mogu završiti kao posebno veliki fijasko. Za uspostavljenje novog, više napadačkog koncepta koji je Babić najavio, treba ipak malo više vremena kao i za usklađivanja elemenata igre nastalih minimalnim “kadrovskim promjenama” treba još malo vremena.

- Za to će nam poslužiti i idealne su preostale utakmice u kvalifikacijama s Nizozemskom i Turskom, zaključio je Babić...

- Cilj je isti, biti prvi u skupini. Izgubili smo s golom razlike, u Varaždinu mora biti barem plus dva, slavit ćemo i u ostalim utakmicama i imat ćemo lakši ždrijeb, ponovio je Ivan Čupić...









EP 2016. Poljska

Skupina A

Parovi 4. kola

Hrvatska - Norveška ned., 17.15

Nizozemska - Turska ned., 14.00

1. Norveška 3 3 0 0 93-75 6

2. Hrvatska 3 2 0 1 93-73 4

3. Nizozemska 3 1 0 2 78-88 2

4. Turska 3 0 0 3 72-98 0

Parovi 5. kola: Turska - Norveška, Nizozemska - Hrvatska (10.lipnja)

Linker
22. rujan 2024 21:48