TAKO SE SPASIO I FEDOR

POGLEDAJTE BRUTALNI POTEZ Hrvat preživio stravično bacanje na glavu

Hrvatski borac Goran Reljić ostvario je ove subote u Gdanjsku uspjeh karijere - pobijedio je odlukom sudaca Mađara Attilu Vegha i uzeo prestižni pojas KSW prvaka u poluteškoj kategoriji. No, za to je morao preživjeti jedan od najbrutalnijih poteza u borilačkom sportu - bacanje na glavu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2015. 13:14

Radi se o ofenzivnoj hrvačkoj tehnici koja se izvodi tako da se protivnik obuhvati rukama oko struka, podigne se i sruši na pod.

Posebno je opasno bacanje na glavu, a jedno od najbrutalnihih smo vidjeli u borbi između Fedora Emelianenka i Kevina Randlemana na Pride Critical Countdownu 2004. godine.

Američki hrvač je tada ubilačkim zahvatom bacio Rusa na glavu, ali je sjajno pripremljeni Fedor preživio direktan pad na glavu i samo nekoliko trenutaka poslije svladao protivnika 'kimurom', što možete pogledati u videu.

Slična situacija ponovila se i ove subote, samo što je stravičan pad na glavu preživio 31-godišnji Zadranin i nakon toga osvojio pojas protiv donedavnog Bellator borca Attile Vegha.

Opasna situacija se dogodila sredinom treće runde. Reljić je uspio srušiti Mađara i zamalo mu 'prodati' gušenje, ali se snalažljivi Vegh uspio ustati i zajedno s Reljićem na leđima svom silinom strmoglaviti na parter.

Hrvatski je borac u strašnom naletu udario glavom direktno u pod i zapravo je nevjerojatno kako se u tom trenutku nije ozlijedio. Video otkriva koliko je taj udarac bio jak i koliko je zapravo dobro naš borac bio pripremljen za ovaj meč. Pogledajte kako je to izgledao na 12.12 sekundi snimke.

Linker
22. rujan 2024 11:27