NHL LIGA

Pittsburgh uvjerljiv

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2014. 10:27

Hokejaše Montreal Canadiensa i Boston Bruinsa vezuje dugogogodišnji rivalitet i njihove su utakmice često nepredvidljive. U zadnje vrijeme ipak pretežu samo na jednu stranu.

Tako su Canadiensi sinoć slavili u Bostonovom TD Gardenu s 4-1, te upisali petu uzastopnu pobjedu protiv Bruinsa.

Po prvi put u devet utakmica Canadiensi su započeli s rezervnim vratarom Peterom Budajom i pogodili su budući je ovaj zaustavio 34 udarca. Što je još zanimljivije, Budaj je u TD Gardenu u karijeri upisao pobjede u sve četiri utakmice u kojima je branio, primivši ukupno tek 5 golova. Devet igrača Canadiensa upisalo je barem bod protiv Bostona, a prednjačili su Daniel Briere s golom i asistencijom, te Brendan Gallagher s dvije asistencije.

Pittsburgh Penguinsi slavili su na gostovanju kod Los Angeles Kingsa u Staples Centeru 4-1, a veliki je obol pobjedi dao vratar Jeff Zatkoff s 30 obrana. Riječ je o bivšem vrataru Kingsa koji je u njihovim redovima proveo četiri sezone, ali nije dobio priliku u NHL-u nego u nižim ligama. U samom susretu Jussi Jokinen upisao je gol i dvije asistencije, dok je po gol i asistenciju uknjižio Jevgenij Malkin.

U golijadi u Coloradu domaći su Avalanchei savladali Minnesotu Wild 5-4. Coloradov vratar Semjon Varlamov proslavio je potpisivanje novog petogodišnjeg ugovora vrijednog 29.5 milijuna dolara zaustavivši 31 udarac prema vratima i tako upisavši 10. pobjedu u siječnju, čime je postavio klupski rekord. Ukupno mu je to bila 27. pobjeda u sezoni, što mu je učinak karijere. Po jedan gol i asistenciju za Colorado upisao je John Mitchell, dok je kod Minnesote dva gola i dvije asistencije uknjižio Zach Parise.

Širina klupe jedan je od razloga zašto su Anaheim Ducksi na čelu NHL poretka. Pokazali su to ponovo u noći sa četvrtka na petak kada su na domaćem ledu savladali Philadelphiju 5-3. Jedanaestorica igrača Ducksa upisalo je najmanje po jedan poen, a rookie-vratar Frederik Andersen obranio je 27 udaraca. Petorica različitih igrača postigli su golove za Duckse, uključujući njihove zvijezde Ryana Getzlafa i Coreyja Perryja. U Honda Centeru "patke" su na učinku od 22 pobjede i 4 poraza.

NHL liga, četvrtak:

Boston - Montreal 1-4

Columbus - Washington 5-2

Toronto - Florida 6-3

Ottawa - Tampa Bay 5-3

Dallas - New Jersey 2-3, produžetak

Calgary - San Jose 4-1

Colorado - Minnesota 5-4

Phoenix - Buffalo 2-3

Anaheim - Philadelphia 5-3

Los Angeles - Pittsburgh 1-4

Linker
25. rujan 2024 00:23