NHL LIGA

Pittsburgh ponovno slavio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2013. 11:50

Aktualni NHL prvaci Chicago Blackhawksi slavili su na gostovanju kod Dallasa 2-1 nakon što je Ben Smith zabio gol u 11. seriji raspucavanja penala.

Bila je to najduža serija izvođenja kaznenih udaraca još od prosinca 2010. godine, kada je Tampa Bay pobijedila New York Rangerse u 11. seriji penala. Patrick Sharp iz Chicaga i Dallasov Rich Peverley jedini su zabili prije Smitha u izvođenju penala. Obojica su bili strijelci i u osnovnom dijelu utakmice.

Chicago je upisao petu uzastopnu pobjedu i vodeći je na Zapadu s 42 boda. Prate ga San Jose, St. Louis i Anaheim s 39 bodova, ali su San Jose i St. Louis odigrali tri utakmice manje.

Upravo su se te dvije momčadi međusobno sastale u ogledu u kojem su Sharksi kao domaćini slavili sa 6-3, čime su ostvarili četvrtu pobjedu zaredom. Brent Burns iz San Josea upisao je prvi hat-trick karijere, dodao je još jednu asistenciju. Zanimljivo da su Sharksi prethodnih pet utakmica kod kuće protiv Bluesa izgubili.

Boston je zadržao vodeće mjesto na Istoku s 36 bodova nakon domaće pobjede nad New York Rangersima 3-2. Bruinsi su zaostajali 2-1 nakon dvije trećine, ali su u trećoj zabili dva gola za pobjedu. Zdeno Chara i Brad Marchand upisali su po jedan gol i jednu asistenciju.

Pittsburgh je drugi na Istoku s bodom manje od Bostona. Penguinsi su slavili u gostima 3-0 kod Tampe Bay, koja sada ima dva boda manje od njih. Chris Kunitz je zabio dva pogotka, dok je Sydney Crosby asistirao kod sva tri pogotka. Pittsburgh je dobio osmu uzastopnu utakmicu protiv Tampe, te ju je spriječio da ostvari osmu pobjedu zaredom ove sezone pred svojim navijačima.

NHL liga, petak:

Philadelphia – Winnipeg 2-1

Boston – New York Rangers 3-2

Anaheim – Calgary 5-2

New York Islanders – Detroit 0-5

San Jose – St. Louis 6-3

Tampa Bay – Pittsburgh 0-3

Washington – Montreal 3-2 (penali)

Minnesota - Colorado 1-3

Carolina – New Jersey 2-5

Columbus – Edmonton 4-2

Buffalo – Toronto 3-2 (produžetak)

Dallas – Chicago 1-2 (penali)

Linker
24. rujan 2024 16:36