afp
HORVAT BEZ FINALA SP-a

Perković osigurala borbu za medalju, prije hica spašavala nastradalu kolegicu

Sandra Perković plasirala se lakoćom u finale na Svjetskom prvenstvu koje je započelo u Moskvi. Njen hitac od 63.62 metra bio je treći najbolji u kvalifikacijama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2013. 11:58

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković plasirala se lakoćom u finale na Svjetskom atletskom prvenstvu koje je danas započelo u Moskvi. Njen hitac od 63.62 metra bio je treći najbolji u kvalifikacijama...

Perković je spomenuti hitac na stadionu Lužniki bacila u prvoj seriji i bio joj je to ujedno i jedini hitac, budući je njime ostvarila kvalifikacijsku normu (63 metra).

"Zasad mi je u Rusiji odlično, stadion je lijep, bacalište je dobro, a i gledatelji dobro poznaju atletiku. Danas sam odradila samo jedno bacanje i odmah sam prebacila kvalifikacijsku normu od 63 metra, a to je upravo ono što mi je trebalo. Nisam htjela trošiti energiju u kvalifikacijama, jer me u finalu čeka šest bacanja", izjavila Sandra Perković.

U skupini B u kojoj je Perković bila smještena to je ujedno bio i najdulji hitac, a dalje su od nje bacile samo Litavka Zinaida Sendriute (64.16) i Kubanka Yarelis Barrios (63.63) iz skupine A.

Finale u bacanju diska na rasporedu je već u nedjelju poslijepodne, a olimpijska pobjednica i dvostruka europska prvakinja slovi kao glavna favoritkinja za zlatnu medalju.

Semenova slomila nos, Perković joj pomogla

Bizaran se incident dogodio jutros na zagrijavanju uoči kvalifikacija u bacanju diska za atletičarke na Svjetskom prvenstvu u Moskvi...

Naime, ukrajinska bacačica diska Natalija Semenova, brončana sa posljednjeg Europskog prvenstva u Helsinkiju, slomila je nos tako što ju je slučajno udarila Poljakinja Zaneta Glanc.

U trenutku udarca Glanc je sjedila u prostoru predviđenom za atletičarke i simulirala izbačaj, kada je naletjela Semenova.

- Bila sam kraj nje. Poljakinja se zagrijavala i udarila ju je u lice. Njen nos je slomljen. Kada sam to vidjela dotrčala sam joj pomoći. Odnijela sam joj svoj ručnik i malo vode – izjavila je hrvatska bacačica diska Sandra Perković za Reuters.

Semenova je usprkos ozljedi nastupila u kvalifikacijama, ali njen jedini ispravan hitac od 55.79 metara bio je dovoljan tek za 23. mjesto, daleko od njenog najboljeg ovosezonskog rezultata (61.41).

SP u atletici: Horvat bez ispravnog skoka u kvalifikacijama

Prvog dana Svjetskog atletskog prvenstva koje se održava u Moskvi u kvalifikacijama skoka s motkom nastupio je i mladi hrvatski predstavnik, 19-godišnji Ivan Horvat...

Nažalost, Horvat nije uspio upisati ispravan skok, te je rušio letvicu u sva tri pokušaja na početnoj visini od 5 metara i 25 centimetara i tako ostao bez plasmana.

Plasman u finale nosio je automatski skok od 5 metara i 70 centimetara (kvalifikacijska norma), odnosno 12 najboljih rezultata.

Najbolji su rezultat u kvalifikacijama ostvarili Čeh Jan Kudlička i Francuz Renaud Lavillenie sa preskočenih 5 metara i 65 centimetara, dok se kao posljednji u finale plasirao Kinez Changrui Xue sa preskočenih 5 metara i 55 centimetara iz trećeg pokušaja.

Horvatov osobni rekord inače iznosi 5 metara i 62 centimetra, a ostvario ga je krajem lipnja ove godine u Kopru.

Linker
05. listopad 2024 17:18