AFP
ZLATNA HRVATICA

Sandra otkrila tajnu: 'Zbog leđa sam zamalo odustala od Moskve, nisam mogla hodati!'

Prvi hitac bio je školski, drugi je bio dobar, ali sam malo povukla kukove. Mogla sam baciti i više, ali počela je padati kiša, žao mi je - čak se počela i ispričavati
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 12. kolovoz 2013. 00:16

Sandra Perković ima sve. Olimpijska pobjednica i dvostruka europska prvakinja, od sinoć je i prvakinja svijeta. Jedina u povijesti ženskog diska koja je osvojila sva tri najveća naslova.

Olimpijsko 2012, europsko 2010. i 2012. i svjetsko jučer u Moskvi. 50.000 ljudi na slavnom Lužnjikiju zapljeskalo je novoj prvakinji, koja je slavila hicem od 67,99 metara i Hrvatskoj donijela treće atletsko svjetsko zlato (Blanka 2007. i 2009).

- A zamalo nisam ni došla... - zamislila se, a onda otkrila što je tajila posljednja tri dana.

- Ozlijedila sam leđa u petak. Nisam mogla hodati. Zahvaljujem se fizioterapeutu Goranu Čelamu i fizioterapeutu Slovenije koji su mi pomogli. Zbog njih sam uspjela ovo osvojiti.

A onda je kraljica stala u krug.

- Prvi hitac bio je školski, drugi je bio dobar, ali sam malo povukla kukove. Mogla sam baciti i više, ali počela je padati kiša, žao mi je - počela se ispričavati.

Stadion su kod treće serije nadvili oblaci, počelo je sijevati, grmjeti, pa i padati. A to nije idealna situacija za onaj brzi krug na Lužnjikiju.

- U posljednjem sam htjela napraviti čudo, ali dobro, sad je dovoljno zlato, čudo ćemo sačuvati za neki drugi put. Na primjer, za finale Dijamantne lige u rujnu u Bruxellesu. Tamo sam prije tri godine bacila 66,93, tada drugi rezultat u svijetu. Pred 50.000 ljudi. Nakon Hanžeka idem tamo. Eto, to su dvije prilike za hitac preko 70 metara.

Nije znala da je sinoć ispisala povijest i bez 70 metara.

- Mislite, jedina u Hrvatskoj s olimpijskim, europskim i svjetskim zlatom?

Ne, u povijesti diska.

- A što da vam kažem, ja sam ipak posebna - nasmijala se.

Linker
05. listopad 2024 19:40