Croatian Blanka Vlasic competes in the women's high jump competition at the Memorial Ivo Van Damme - Diamond League athletics meeting on August 27, 2010 in Brussels. AFP PHOTO/BELGA /VIRGINIE LEFOUR-YORICK JANSENS-BENOIT DOPPAGNE =BELGIUM OUT==
 AFP
SPEKTAKL U SPLITU

Perković: Bilo bi lijepo opet slaviti doma; Blanka: Osjećam se kao na početku karijere

Teško je opisati emotivno stanje u kojem se nalazi najbolja hrvatska sportašica i jedna od najboljih atletičarki svijeta (ako ne i najbolja).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2010. 15:45

Za kraj sezone vidjet ćemo birano društvo u Splitu. Disk će okupiti najjaču postavu ove sezone. Niti na jednom mitingu DL nije bilo tako, a jedini manji minus je nedolazak Nadine Muller koja je sa 67, 78 ove sezone najbolja u svijetu. Yarelis Barrios pobjednica DL, druga u Berlinu lani, druga u Pekingu '08, vodeća bacačica u ovom trenutku. Sandra Perković europska prvakinja iz Barcelone, dvostruka hrvatska rekorderka ove sezone, jedina koja je pobijedila Barrios (u Bruxellesu).

Dany Samuels, svjetska prvakinja iz Berlina lani, Nicoleta Grasu žena koja u tom društvu ima naviše velikih medalja od kojih je posljednja srebro sa EP u Barceloni ( na SP 3 bronce, 1 srebro, na EP 2 bronce i srebro). Tu su još Li, Breisch, Naude...

A Sandra ide u Split spremna za veliki obračun.

- Činjenica da Barrios nije došla u Zagreb, govori da se bacila na posao da bi što spremnija dočekala Split. Ja umorna nisam, sve ide svojim tijekom. Malo je više bacanja u zadnje vrijeme, no neće biti problema. Samo da ne bude zabune, nije tek Barrios konkurencija, tu su odlična Kineskinja, pa Grasu koja uvijeke može baciti daleko, pa Dany Samules koje nije bilo previše ove sezone, a na koju treba računati kao uostalom i na SP lani kada je odnijela zlato.

A Sandrina želja je kao i uvijek.

- Pobjeda, bilo bi lijepo još jednom slaviti doma i pobijediti Barrios. A želja mi je da dođe publika i da pomogne, mislim da će podrška dobro doći, jer bit će velike borbe.

Teško je opisati emotivno stanje u kojem se nalazi najbolja hrvatska sportašica i jedna od najboljih atletičarki svijeta (ako ne i najbolja). Uostalom, niti sama Blanka nije u stanju pronaći riječi kojima bi izrekla sve što joj je na duši, a do nedjelje će morati biti pažljiva s potrošnjom energije kako bi u Poljudu svojim sugrađanima ponudila nešto specijalno.

- Cijeli život čekam ovo. Sjećam se kako sam prije petnaestak godina prvi i posljednji put skakala na Poljudu pred praznim tribinama. Tada sam pitala tatu hoću li jednom skakati na ovom stadionu na nekom velikom natjecanju. On mi nije znao odgovoriti, samo je slegnuo ramenima. Meni se san ispunio, ovo su dva velika dana za Split i Hrvatsku. Puna sam ponosa, ali sam i puna emocija.

Od praznog do punog Poljuda Blanka je puno toga prošla, puno pobjeda ostvarila, puno medalja osvojila, ali još joj nije dosta. Motiva ima napretek, motiva za svaki dan.

- Sve više uživam u onome što radim, osjećam se kao na početku karijere, pogotovo što je ono najteže iza mene. Nadam se da ću u budućnosti ostvariti još više.

Linker
22. rujan 2024 13:24