Matija Marinić
 LUIS ACOSTA Afp
IMPRESIONIRAO

Sjajan nastup Matije Marinića koji je po dolasku u Tokio morao u samoizolaciju! Kao peti do polufinala

Hrvatski kanuist Matija Marinić se sjajnim 5. mjestom plasirao u polufinale OI u disciplini slalom
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. srpanj 2021. 09:09

Negdje tamo prije tjedan dana Matija Marinić, hrvatski kaunist u slalomu na divljim vodama nije imao blage veze hoće li mu dolazak u Tokio biti nepotreban.

Naime, Marinić, koji je u Tokio stigao kao jedan od prvih od cijele naše delegacije, jer mu je natjecanje bilo na programu već drugoga dana Igara, doznao je po dolasku da mora u samoizolaciju. Prema boarding karti Marinić je na putu do Tokio sjedio blizu osobe koja je nakon dolaska u Japan zaražena. Marinić, koji je propisno cijepljen, morao je u - u aut. Krenula je velika diplomatska ofanziva, Marinić i njegov tim su objašnjavali kako je let bio poluprazan, pa su putnike stjuardese raspoređivale po cijelom zrakoplovu, pa on, faktički, nije niti sjedio na svom mjestu...

Kako bilo Marinić je ipak bio na stazi. I sve to kao da ga je dodatno napunilo optimizmom, jer je ovaj 31-godišnji Zagrepčanin blistao u kvalifikacijama i izborio današnji dan kad će se prvo boriti u polufinalu, a onda i u samom finalu.

Matja Marinić je bio peti, odradio je sjajno prvu vožnju (bolja od dvije se se računa), zaostao je 3,44 sekundi za najboljim u kvalifikacijama, Slovakom Matejom Benušom. I bio je to za njega krasan dan. Sada je među 15 najboljih, tu se ne voze više dvije vožnje, pa se bira bolja, ovdje je sve u samo jednom nastupu i pri tome nije važno kako ste vozili u kvalifikacijama. Ostalo ih je 15 u konkurenciji, u finale će najboljih deset. Marinić zna da je tih najboljih deset vrijedan. Nedjelja je to samo dokazala.

- Zadovoljan sam s obje vožnje. Žao mi je samo što sam 11. vrata dodirnuo kacigom, no kako sm i sam osjetio taj dodir, svjestan sam bio da su to suci dobro vidjeli. Posao za mene još nije dovršen. Sada moram dati sve od sebe i pametno odvoziti polufinalnu utrku kako bih izborio finale - rekao je Matija Marinić.

Stjepan Perestegi, njegov trener, bio je jako ponosan na svog pulena.

- Matija je jedan od rijetkih natjecatelja koji su odlično vozili obje vožnje u kvalifikacijama. To mu samo jače samopouzdanje i jamstvo nam je kako u ponedjeljak može odraditi dobar posao. Šteta što je napravio „liz“ vrata kacigom, ali to se događa. I ono što je napravio u nedjelju daje nam potvrdu kako su naše očekivanja da izbori finale realna.

Marinić je na na SP u Španjolskoj 2019. bio 12. i tu je osigurao plasman na Igre. Ove je godine na EP- u u Italiju bio 14. U međuvremenu je skupio tri Top 10 plasmana u Svjetskom kupu, bio je u slovenskom Tacenu četvrti i sedmi, a u Pragu, ove godine deseti...

Rezultati kvalifikacija:

1. Matej Benuš (Slovačka) 96,89,

2. Benjamin Savšek (Slovenija) +1,93,

3. Adam Burgess (V. Britanija) +2,75,

4. Zachary Lokken (SAD) +2.85,

5. Matija Marinić (Hrvatska) +3.44,

6. Siederis Tasiadis (Njemačka) +3,80,

7. Ander Elosegi (Španjolska) +4,62,

8. Lukas Rohan (Češka) +5,26,

9. Martin Thomas (Francuska) +5,86,

10. Daniel Watkins (Australija) +6,18,

11. Liam Esgou (Irska) +7,51,

12. Thomas Koechlin (Švicarska) +7,68,

13. Takuya Haneda (Japan) +8,26,

14. Grzegorz Hedwig (Poljska) +9,06,

15 Aleksandr Kulikov (Kazahstan) +10,54...

Linker
29. travanj 2024 21:14