Anamarija Govorčinović i Venesa Tot
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
GOVORČINOVIĆ I TOT

Za Tokio krenule dvije hrvatske sportašice koje će ući u povijesne knjige: ‘Spremnija sam nego ikad‘

Dvije hrvatske sportašice otputovale su jutros iz zagrebačke zračne luke prema Tokiju
Piše: HinaObjavljeno: 25. srpanj 2021. 10:39

Anamaria Govorčinović i Vanesa Tot prva su kajakašica i kanuistica u povijesti koje će Hrvatsku predstavljati u ovom sportu na olimpijskim igrama.

Anamaria Govorčinović će se u Tokiju natjecati u sprintu na 200 m te na 500 m u kajaku jednosjedu (K-1), a posljednje pripreme je sa svojim trenerom Aleksandrom Kneževićem odradila na zagrebačkom Jarunu.

"Sve je odrađeno kako smo planirali, hvala Bogu bez ozljeda i sve je teklo prema planu. Cilj je odraditi najbolje svoje moguće pa ćemo vidjeti što će biti. Stvarno nema loše cure, i Mađarice, i Njemice, i Novozelanđanke i Francuskinje i stvarno će biti borba", izjavila je 24-godišnja Govorčinović.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kanuistica Vanesa Tot prva je Brođanka koja će nastupiti na olimpijskim igrama, a u povijest će ući i kao jedna od prvih kanuistica koja će nastupiti u sprinterskoj utrci na 200 m (C-1), disiplini koja će doživjeti svoju premijeru na Igrama u Tokiju.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Osjećam se spremnijom nego ikad, naime ova sezona mi je bila najuspješnija dosad. Na svim natjecanjima sam bila barem u jednom A finalu. Pripremala sam se u svom gradu, u Slavonskom Brodu, na Savi. Mislim da su pripreme dobro protekle, da smo odlično odradili prema planu kako je moj trener Igor Krajina zapisao. Nekako mi je želja, odnosno cilj, da budem među prvih 16, što znači u jednom od finala, A ili B. Ali, ako se to ne postigne, nećemo biti žalosni vjerojatno ću imati još dvije ili tri Olimpijade", izjavila je 22-godišnja Brođanka.

Anamaria Govorčinović će prvi nastup u kvalifikacijama na 200 m imati 2. kolovoza, a dva dana poslije, 4. kolovoza, svoj nastup na istoj dionici imati i Vanesa Tot. Istog dana će Govoričinović nastupiti i u utrci na 500 m.

Linker
16. travanj 2024 17:14