Peter Wright

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
ALLY PALLY SE TRESE

Nevjerica na Svjetskom prvenstvu, dvostruki prvak doživio ‘metlu‘ i ispao u drugom kolu

Poraz Petera Wrighta najveće je dosadašnje iznenađenje Svjetskog prvenstva u pikadu
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2023. 23:45

Bližimo se kraju prosinca, što za ljubitelje pikada znači samo jedno: Svjetsko prvenstvo u punom je jeku. Ljubitelji ovog sporta pohrlili su gledati svoje heroje kako vješto barataju sa strelicama, ali neki su otišli kući razočarani jer je jedan od najboljih ispao već u drugom kolu.

Dvostruki svjetski prvak i četvrtorangirani pikadist Peter Wright započeo je svoj put u drugom kolu gdje ga je čekao Velšanin Jim Williams. Iako se očekivalo da će popularni "Snakebite" bez većih problema prijeći preko ove prepreke i plasirati se u iduću fazu natjecanja, doživio je hladan tuš.

Naime, Williams je iskoristio sve pogreške Škota te je kaznio svaki neuspješni izlaz i "metlom" 3:0 se plasirao u treći krug. Ovo je najveće iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva u ovom trenutku jer gotovo nitko nije očekivao da će se Wright, premda je ove godine u nešto lošijoj formi, spotaknuti već na prvoj prepreci.

Wright je bio svjetski prvak 2020. i 2022. godine te je naslovom ove godine mogao upotpuniti trostruku krunu, ali će za idući trofej prvaka morati pričekati iduću godinu.

Linker
26. rujan 2024 23:54