Boris Krčmar i Romeo Grbavac

 SCREENSHOT
TIJESAN PORAZ

Hrvatska može biti ponosna na ovaj dvojac: Ostali na korak do polufinala SP-a, ali oduševili su čitavu naciju

Hrvatska je možda upisala poraz, ali bez obzira na sve odigrala jedan fantastičan meč
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 30. lipanj 2024. 14:35

Hrvatska je u subotu na krilima legendarnog Borisa Krčmara i Romea Grbavca srušila aktualnog prvaka svijeta, reprezentaciju Walesa i tako izborila četvrtfinale finala Svjetskog prvenstva u pikadu gdje je potom odmjerila snage protiv Austrije.

Nažalost, iako je naš dvojac fantastično krenuo u meč, Mensur Suljović i Rowby-John Rodriguez u konačnici su odnijeli tijesnu pobjedu (8:7) i plasirali se u veliko polufinale. Našim dečkima se ne može zamjeriti apsolutno ništa, odigrali su još jedan vrhunski meč protiv vrhunske ekipe i malo je nedostajalo da uhvate polufinale u Frankfurtu. Sudeći po svemu prikazanom u Njemačkoj, u godinama koje dolaze možemo biti mirni kada je pikado sport u pitanju. Krčmar i Grbavac pokazali su da su sjajna ekipa koja je spremna za velike stvari.

Bilo je to zaista furiozno otvaranje Grbavca i Krčmara u četvrtfinalu koji su u jednom trenutku imali vodstvo 4:1 i izgledali nezaustavljivo na crti. Grbavac je također imao priliku odvesti Hrvatsku na 5:2, ali promašeni izlaz vratio je Austrijance u život. Treba također napomenuti i potez Rodrigueza taman prije nego li je Romeo stao na crtu. Naime, s prve dvije strelice Austrijanac je upisao 120 na tabli, da bi se potom ironično okrenuo prema publici i čekao podršku za ‘maksimum‘, odnosno 180. Ne želimo reći kako je Rodriguez ovdje išao namjerno izbaciti Grbavca iz ritma prije važnog bacanja, ali svakako je tako izgledalo. Kako god bilo Austrijanci su potom izjednačili na 4:4 i zatim je krenula prava bitka i triler.

Igralo se ‘leg‘ za ‘leg‘, a potom je ‘suradnju‘ i slavlje s publikom tražio i Mensur Suljović, izgledalo je ponovno pretjerano, ali upalilo je, trenutačni rezultat u tom trenutku - 6:6. Sjajno je iduću partiju odigrao Grbavac koji je posljednjom strelicom pogodio ‘bull‘ i time ostavio Borisu priliku za izlaz na 40. Ipak, Krčmar nije uspio izaći u idućem krugu što je iskoristio Suljović, ali odmah u idućem legu vraća stvari na početak izalazom na 40, točnije odnosi meč u dramatične vode.

POSLJEDNJE BACANJE U MEČU POGLEDAJTE OVDJE

Na semaforu je 7:7, sva četvorica igrača bila su vidno nervozna, ali Austrijanci su u konačnici ovog puta bili uspješniji. Hrvatska je možda upisala poraz, ali bez obzira na sve odigrala jedan fantastičan meč. Krčmar i Grbavac pokazali su da s pravom spadaju u sami vrh svjetskog pikada. Nakon ovogodišnjih predstava možemo se u budućnosti s pravom nadati trofeju, dečki su to zasigurno zaslužili.

Linker
30. lipanj 2024 14:40