Davor Žunić / Cropix
VATERPOLO

Novim izbornikom hrvatske vaterpolske reprezentacije imenovan Ivica Tucak

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. rujan 2012. 00:03

Novim izbornikom hrvatske vaterpolske reprezentacije i nasljednikom Ratka Rudića imenovan je Ivica Tucak. Tako je odlučio Upravni odbor HVS-a nakon izborne skupštine tijekom koje nije bilo nikakvih promjena u vodstvu Saveza. Predrag Sloboda ostao je predsjednik HVS-a nakon jednoglasne odluke, bio je jedini kandidat. Stručno povjerenstvo (Rudić, Bukić, Bebić, Lozica, Roje i Kržić) niti pri izboru Rudićeva nasljednika nije imalo dileme.

- Velika mi je čast doći na kormilo reprezentacije olimpijskih pobjednika i na mjesto Ratka Rudića, najtrofejnijeg trenera na svijetu. To je potvrda mog dosadašnjeg rada i velika obaveza. Želja mi je da nastavim tu gdje je Rudić stao, želim da hrvatski vaterpolo nastavi istim putem. Imamo najbolju momčad, na svakom velikom natjecanju i dalje idemo po medalje. Od toga ne bježim i vjerujem da to mogu ostvariti. Gotovo svi naši igrači koji su uzeli zlato u Londonu su mladi i ne vjerujem da će biti prevelikih promjena u momčadi. Okosnica bi trebala ostati ista.

Mnogi su govorili da novog izbornika čeka jako vruć krumpir u obliku usporedbi s Rudićem:

- Ne bojim se ničega, ni usporedbi ni obaveza koje me čekaju. Neće mi nikada biti ispod časti Rudića pitati za savjet. Izuzetno mi je drago da je ostao u hrvatskom vaterpolu.

Predsjednik Sloboda, izvršni direktor Bukić, tajnik Živković, Milivoj Bebić te Rudić osobno podnijeli su izvješća. Sva su prihvaćena bez problema, isto kao i financijsko izvješće u kojem je Bukić još jednom priznao da postoji dubioza neisplaćenih premija igračima i stručnom stožeru za olimpijsko zlato.

Uz izbor Tucaka za izbornika, UO HVS-a zaključio je da se slučaj Sandra Sukna i sukob između Juga CO i Primorja EB mora riješiti mirnim putem.

- Dubrovčani ne trebaju osporavati Sandrov odlazak u Rijeku, no mora se dogovoriti neko obeštećenje - rekao je Perica Bukić. Dodao je da je izbor Ivice Tucaka bio gotovo stvar formalnosti...

Linker
23. rujan 2024 23:21