Cropix
IZGUBLJENA BORBA

Novi skandal na pomolu: Više nije smiješno, najbolji hrvatski borac ne smije na Olimpijske igre!?

Velika afera potresa Hrvatski taekwondo savez posljednih dana, a tiče se nepozivanja Vedrana Goleca, najbolje rangiranog hrvatskog borca na kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre u Istanbulu.
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 08. siječanj 2016. 16:14

Umjesto njega Rio će probati izboriti Filip Grgić i Lovre Brečić. HTS se obratio dopisom, u kojem navode razloge za nepozivanje Goleca.

Kako navode iz saveza, Vedran Golec imao je priliku nastupiti na šest grand prix turnira u protekle dvije godine od čega je dva otkazao, a četiri grand prix turnira je izgubio u prvom kolu. Prošle godine je na svjetskom prvenstvu u Chelyabinsku izgubio u drugom kolu.

S druge strane Lovre Brečić je na svjetskom prvenstvu u Chelyabinsku zauzeo 5-8 mjesto nakon ostvarene tri pobjede. Na jedinom grand prix turniru na kojem je Brečić nastupio ove godine u Moskvi ostvario je dvije pobjede i izgubio u borbi za medalju. Grgić je na svjetskom prvenstvu također ostvario tri pobjede i izgubio jednak broj borbi kao i Brečić u borbi za medalju zauzevši plasman od 5-8 mjesta.

Treba istaknuti činjenicu kako su se iz Europe na Olimpijske igre direktno temeljem rang liste u kategoriji Lovre Brečića do 58 kilograma kvalificirala tri sportaša, u kategoriji Filipa Grgića do 68 kilograma četiri sportaša, a u kategoriji preko 80 kilograma Vedrana Goleca najmanje, svega dva sportaša iz Europe što znači da bi Golec u svojoj kategoriji imao daleko najtežu konkurenciju jer sa europskih kvalifikacija u Rio putuju samo finalisti, dakle samo dva najbolja sportaša po kategoriji.

U Golecovom klubu TKD Jastreb nadaju se pomoći HOO-a, kako bi ipak došlo do promjene ove odluke.

- Očekujemo Vašu podršku u smislu zaštite našeg sporta i najtrofejnijeg Hrvatskog muškog taekwondo sportaša Vedrana Goleca koji je unatoč iskrivljenim činjenicama u obrazloženju HTS-a u proteklom olimpijskom ciklusu osvojio 10 G1 turnira, okrunio se titulama prvaka i viceprvaka Europe 2014., broncom na Europskim igrama 2015. i broncom na EP u Olimpijskim kategorijama 2015. iako mu je upravo HTS uskratio nastupe na EP '12. i '13. za koje je ispunio sve norme. Ostaje za vidjeti kako će se cijela situacija rasplesti.

Linker
25. rujan 2024 07:23