Bruno Konjević/Cropix
TAEKWONDO

Zlato za Brečića i bronca za Vuletić

Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2016. 14:10

Član splitskog teakwondo kluba Marja Lovre Brečić osvojio je zlatnu medalju, dok je mlada Bruna Vuletić osvojila broncu na President cupu koji se održava u Bonnu čime su izborili izravan nastup na europskom teakwondo prvenstvu koje se idući tjedan održava u Solunu.

Lovre Brečić koji je s pet pobjeda stigao do zlatnog odličje i velikih 20 bodova na svjetskim rang listama zahvaljujući čemu se probio na sedmo mjesto na svijetu u kategoriji do 63 kilograma. Brečić je na putu do zlata svladao švedskog reprezentativca Livingstona sa 7-1, potom je upisao važnu pobjedu protiv Iranca Farze Fallaha Zadeha od 5-1 da bi medalju izborio pobjedom od 1-0 protiv Azerbejdžanca Sine Bahramija. Polufinalni sraz protiv Rusa Ivana Muradashvilija otišao je na stranu Marjanovog člana s visokih 15-10, dok je u finalu Brečić slavio na zlatni bod protiv reprezentativca Azerbajdžana Mahammada Mammadova.

Mlada 16-godišnja Bruna Vuletić Vuletić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 57 kilograma pobjedivši na putu prema pobjedničkom postolju aktualnu brončanu sa svjetskog prvenstva iz Čeljabinska Edinu Kotsis. Bruna je prije toga slavila protiv Šveđanke Lovise Zederfeldt kao i protiv Raheleh Asemani koja se plasirala na Olimpijske igre i bit će potencijalna protivnica Ani Zaninović u Riju. Bruna Vuletić se ovim odličjem izravno plasirala na seniorsko prvenstvo Europe.

President cup u Bonnu najjači je europski taekwondo G2 turnir s kojeg osvajači odličja osiguravaju izravan odlazak na europsko prvenstvo koje se od 11. do 17. travnja održava u Solunu, a okupio je gotovo dvije tisuće natjecatelja.

Linker
25. rujan 2024 09:29