Shaun Botterill/Getty Images
PUNA ŠAKA BRADE

NIKADA DO SADA Tri finala Lige prvaka za samo deset kuna donijeli bi pravo malo bogatstvo!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. lipanj 2016. 15:47

Drama, neizvjesnost i preokreti, kratak je opis zbivanja na tri finalne utakmice Liga prvaka u tri različita sporta. Fenerbahče - CSKA 83:83, Real - Atletico 1:1, Kielce - Veszprem 29:29, tri remija nakon inicijalnog vremena.

Sve je počelo u Berlinu 15. svibnja, tada su se u završnoj utakmici košarkaške Eurolige sučelili Fenerbahče i CSKA, dvije momčadi koje su mnogi i vidjeli na krovu Europe. Ništa nije ukazivalo na dramatični slijed događaja u završnici. Moskovljani su dominirali, a rezultat 50:30 na poluvremenu jamčio im je mirnu završnicu, isto kao i rezultat nakon treće četvrtine kad su imali +16. No, onda je uslijedilo ludilo i veliki povratak Fenera, koji je čak i poveo, ali je Hrjapa uspio izboriti produžetak. U njemu je, pak, CSKA drugi puta dobio utakmicu i nakon sedam godina ponovo postao vladar Europe.

Čin drugi zbio se protekle subote u Milanu, gdje je finale nogometne Lige prvaka donijelo reprizu iz 2014, utakmicu dvaju madridskih klubova Reala i Atletica. Kao i u lisabonskom finalu dvije godine ranije, ni na San Siru nismo dobili pobjednika nakon 90 minuta. Odluku nije donio ni produžetak pa smo novog prvaka dobili s bijele točke i opet je Real izašao kao pobjednik.

Uoči završnog turnira rukometne Lige prvaka programirano finale u Kölnu bilo je ono između PSG-a i Kiela. Međutim, favoriti na papiru posrnuli su u polufinalu, a ono što su prikazali Kielce i Veszprem u završnoj utakmici prava je reklama za ovaj sport. Mađarski prvak od prve minute imao je prednost, koja je rasla iz minute u minutu, do nevjerojatnih 26:17. U završnicu se ušlo s osam razlike, ali Poljaci se nisu predavali te su izborili produžetak. Čudesan povratak. Tu nije bio kraj, u dva puta po pet minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a završni udarac stigao je sa sirenom, Ugalde je donio izjednačenje za Veszprem i odluka je pala sa sedam metara. Više smirenosti bilo je u Poljaka pa je titula otišla u Kielce.

Ova tri događaja nemoguće je bilo povezati na kladiončarskim listićima jer rukometno finale nije bilo poznato do subote navečer, ali kada bismo se poigrali te povezali ta tri događaja, dobili bismo sjajan koeficijent. Za remi Fenerbahčea i CSKA najbolji koeficijent bio je 17,00, neodlučeno između Reala i Atletica 3,20, a rukometno finale 10,00. Ukupni bi koeficijent bio 544, pa bi za 10 kuna zarada bila 5.440 kuna. Nije loše.

Linker
23. rujan 2024 09:30