Shaun Botterill/Getty Images
11. NASLOV ZA KRALJEVE

VIDEO: RONALDO DOTUKAO ATLETICO Real je novi prvak Europe, a Modrić prvi Hrvat u povijesti koji je dvaput osvojio Ligu prvaka!

Drugi put u posljednje tri sezone, te ukupno 11. put u svojoj povijesti nogometaši Real Madrida prvaci su Europe.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 28. svibanj 2016. 20:05

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 5:3 (na penale, 1:1 nakon produžetaka - Sergio Ramos, 15', Carrasco 80')

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modrić - Bale, Ronaldo, Benzema

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis - Saul, Gabi, Augusto, Koke - Griezmann, Torres

Jedanaesterci: 1-0 Lucas Vasquez, 1-1 Griezmann, 2-1 Marcelo, 2-2 Gabi, 3-2 Bale, 3-3 Saul, 4-3 S. Ramos, Juanfran – vratnica! 5-3 C. Ronaldo

Bolji živci pri izvođenju 11-eraca, kao i prije 15 godina na milanskom San Siru, presudili su da nogometaši Real Madrid osvoje svoj 11. naslov europskog prvaka, točno 60 godina nakon prvoga. Juanfran je u četvrtj seriji pogodio vratnicu, a peti izvođač kraljevskog kluba Cristiano Ronaldo, koji u iše od 120 minuta igre nije mogao gotovo ništa, bio precizan!

Hrvatska tako i četvrtu godinu zaredom ima predstavnika u najboljoj nogometnoj momčadi Starog kontinenta, a naš reprezentaivac Luka Modrić prvi je Hrvat s dva naslova, dok je Mateo Kovačić, koji nije bio u zapisniku, deseti hrvatski nogometaš na popisu članova kluba osvajača!

Za razliku od finala istih suparnika u Lisabonu 2014. godine, ovaj put je Real vodio, a Atletico pred kraj izborio produžetke, naposljetku i 11-erce, u kojima je Diego Simeone računao na psihološku prednost. Preračunao se, odnosno, novčić je odlučio da Real izvodi prvi, što je uvijek prednost...

Linker
23. rujan 2024 11:23