Srđan Vrančić / CROPIX
CO ZAGREB - MOTOR 33-27

Mladi zagrebaši u Areni srušili Ukrajince i zadržali nadu u ostanak u Europi

Kod Zagreba najbolji su bili Josip Šandrk sa devet, te Zlatko Horvat sa osam golova, a momčad Zaporožja predvodio je Sergij Onufrijenko sa sedam pogodaka
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. veljača 2014. 21:14

Rukometaši CO Zagreba pobijedili su Motor Zaporožje sa 33-27 u utakmici 8. kola Lige prvaka. Osvojili su odlučujuće bodove za ostanak u igri za plasman u osminu finala natjecanja.

Samo dva sata ranije ruski je St. Peterburg remizirao 29-29 sa slovenskim Celjem, što je dodatno pomoglo momčadi Borisa Dvoršeka i Zlatana Saračevića. Bez obzira na ishod sljedeće utakmice na gostovanju kod vodećeg Veszprema, pobjedom doma u zadnjem kolu protiv “Lenjingrađana” ući će među 16 najboljih u Europi.

- Svi su moji igrači odigrali odlično. U prvom smo dijelu bili slabi, no u drugom smo bili frajeri u kontaktu. Kad smo poveli dva, tri gola razlike, odigrali smo završnicu u transu, raznovrsno, brzo... Takav Zagreb uvijek želim, rekao je Dvoršek.

U prvom je poluvremenu hrvatski prvak izgledao loše, gosti su vodili. U jednom su trenutku češki suci zamalo upropastili utakmicu s nekoliko uzastopnih isključenja, imali su izvedbu koja se sigurno neće prikazivati na sudačkim seminarima, no sve je ipak završilo u fair ozračju. I jedni i drugi su se muški tukli, no gosti su izvukli deblji kraj. Najvažnija je, naravno, pobjeda, kojom je CO Zagreb održan na životu. Iako je Dvoršek pohvalio cijelu momčad, junaci pobjede su ipak kapetan Zlatko Horvat, vratar Filip Ivić te debitanti u Ligi prvaka Josip Šandrk i Mario Vuglač.

Horvat igra sezonu života, grize, zabija, “ubija” (kao i na EP-u), Ivić je napravio preokret s nekoliko velikih obrana u nizu (ukupno 14). Šandrk je zabio devet golova. Prinova Mario Vuglač “samo” tri, ali je bio kreator preokreta kad je ušao u igru, pravi “džoker”. Zaradio je i crveni karton u žaru borbe, ali i zaslužene prve ovacije. Za tog dečka, kao i Šandrka, još će se mnogo lijepog čuti...

Rezultati:

St. Peterburg - Celje Pivovarna Laško 29-29

CO Zagreb - Motor Zaporožje 33-27

Nedjelja -

Rhein-Neckar Loewen - Veszprem

Poredak:

1. VESZPREM 7 7 0 0 14

2. R.N. LOEWEN 7 5 1 1 11

3. CELJE 8 3 1 4 7

4. MOTOR ZAPOROŽJE 8 3 1 4 7

5. CO ZAGREB 8 3 0 5 6

6. ST. PETERBURG 8 0 1 7 1

Linker
23. rujan 2024 17:33