Damir Krajac / CROPIX
SLAVLJE U LEDENOJ

Medveščak preokretom slomio Metalurg i zaustavio niz od dva uzastopna poraza

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 22. studeni 2013. 23:06

Kako je to rekao Jonathan Cheechoo, sve pobjede vrijede tri boda, ali ova je nekako posebno draga i važna. Medveščak je u 29. utakmici u KHL-u u Domu sportova svladao Metalurg iz Magnitogorska 2-1 (0-0, 0-1, 2-0) i obranio sedmo mjesto zapadne konferencije.

Bila je to čvrstva, tvrda utakmica u kojoj se činilo da će sjajni golman gostiju (Košečkin) i pogreška ponajboljeg igrača domaćih (Vesce) odlučiti pobjednika. Naime, Vesceov neoprezno izgubljeni pak sredinom druge trećine Sergej Mozjakin pretvorio je u vodstvo Metalurga. Sve do 11 minuta prije kraja na semaforu je stajalo 0-1, a onda je Bill Thomas pobjegao po lijevom krilu i bacio Ledenu u trans. Šest minuta prije kraja utakmice Cheechoo je s igračem više skrenuo Fosterovo dodavanje u gol za veliko slavlje plavih.

Baš je Cheechoo, kojeg je jučer gledao i agent, navodno bio na Metalurgovu radaru u Magnitogorsku kada je Medveščak prije šest dana poražen 0-4.

- Ja i dalje dajem sve od sebe za ovaj klub, a o tome nemam pojma. Sretan sam u Zagrebu i ne razmišljam o odlasku - kratko će najbolji strijelac kluba.

Sretan on, sretni svi s pobjedom protiv treće momčadi Istoka. Medveščak je sedmi na Zapadu s bodom više od Spartaka i dva od Lokomotiva, ali i utakmicom više od oba kluba. Već u nedjelju u Ledenu dolazi Traktor (17.30).

Linker
25. rujan 2024 16:26