Tomislav Poljak
ŠESTI PORAZ

Medveščak ispustio pobjedu dvije minute prije kraja: 'Ovo je teško progutati...'

Medveščak će u nedjelju odigrati posljednju, četvrtu utakmicu na svojoj prvoj ruskoj turneji, a suparnik će mu biti Atlant iz Moskve
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 20. rujan 2013. 22:08

Dvije minute i 14 sekundi dijelile su Medveščak od prve gostujuće pobjede i drugog troboda u KHL-u uopće. Na kraju se mora zadovoljiti bodom nakon poraza od Lokomotiva 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0) u raspucavanju penala. Kod Medveščaka je zabio jedino Linglet, pa su dva gostujuća strijelca, Černjikov i Apalkov, ostavili dva doba kod kuće.

Medveščak je napokon odigrao zrelu utakmicu protiv suparnika s kojim se može igrati. Trener Mark French požalio se nakon poraza u Čerepovcu da mu momčad igra dobro protiv boljih, a slabije protiv lošijih. Lokomotiv nije puno, ako je uopće bolji, a French ovoga puta može biti zadovoljan svojim famoznim procesom.

- To je način na koji želim da igramo. Žalit ćemo zbog dva boda, ali na igri možemo graditi optimizam - rekao je French, a strijelac Thomas dodao:

- Ovaj je poraz teško progutati, imali smo te bodove.

Koliko su bili blizu, svjedočio je i koncert zvižduka koji je u dvorani priređen domaćim igračima sredinom posljednje trećine. Golovi Fostera (20.) za 1-1 i Thomasa (42.) za 2-1 nisu bili dovoljni. Bod će i ovoga puta biti slaba utjeha, plan o 50-postotnoj bodovnoj uspješnosti na kraju prve gostujuće turneje zakazao je u fazi realizacije. „Medvjedi“ su osvojili samo jedan od devet mogućih bodova te su si pred utakmicu u Mitiščiju (nedjelja, 15.00), koliko god rana faza sezone bila, stvorili određeni pritisak. Ako zbog ničega drugoga, onda zbog boljeg ozračja za revanš protiv SKA u utorak u Ledenoj.

Redoslijed zapadne divizije nakon 7. kola: 1. SKA 21 bod, 2. Dinamo Moskva 16, 3. Dinamo R. 15, 4. Spartak 14, 5. CSKA 13...12. MEDVEŠČAK 5...

Linker
25. rujan 2024 00:33