Zagreb, 130913.Dom sportova, Trg Kresimira Cosica.Utakmica 4. kola Kontinetalne hokejaske lige,KHL Medvescak Zagreb - Slovan Bratislava Na fotografiji: Bil Thomas (D).Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
NOVI PORAZ U RUSIJI

Nastavlja se loša serija: Severstal s visokih 6-2 pobijedio Medveščak

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 18. rujan 2013. 21:55

Školica i dalje traje. Jedan nesmotreni prekršaj Stevea Montadora, za koji bek tvrdi da nije postojao, doveo je Medveščak i do petog poraza u nizu. U trenutku ko0bnog faula, nakon kojeg je igrač Sjeverstalja punu minutu ostao ležati na ledu, Medveščak je vodio 1-0 i imao igrača manje. Montador je dobio disciplinsku kaznu igre zbog koje su gosti pet minuta igrali sigračem manje, a Steve se više nije mogao vratiti na led.

Domaćini su brzo realizirali situaciju 5 na 3, a potom zabili još dva pogotka u igri s jednim igračem više i u razmaku od 134 sekunde raspršili nade Medveščaka.

- Vidjeli ste kako to rade naši igrači, Carle je zaustavio igru i rekao sucu da je ozlijeđen, ali nije glumio i tražio prekršaj. Njihov igrač je sve odglumio, nije bilo prekršaja. Pogledajte ga, stoji tu i nije mu ništa - govorio je Montador.

Kada je u 36. minuti Ivan Švarny pogriješio u situaciji s igračem više i servirao šansu Berdnikovu za 4-1, postalo je jasno da 'medvjedi' ostaju na četiri boda i nakon šestog kola.

- Sami smo si krivi za ovaj poraz. Montadorova kazna je bila trenutak kada se sve okrenulo, ali nismo izgubili zbog tog faula, nego zbog načina na koji smo reagirali na njega - kazao je trener Medveščaka Mark French.

French je uoči sezone mnogo pričao o „specijalnim timovima“, odnosno igri s igračem više i manje kao ključnim za uspjeh njegove momčadi u KHL-u. French uvijek ponavlja da Medveščak nije momčad koja može igrati s mnogo isključenja, a sinoć se to pokazalo sasvim točnim. Prije Montadorova prekršaja, glupost je napravio i Jessiman koji se išao osvećivati za čvrsti start koji je pretrpio i zaradio sasvim nepotrebnu kaznu.

Sličnu je stvar ponovio i u 45. minuti kada je Medveščak taman uspio nametnuti kakav-takav pritisak. Slično je igranjem visoko palicom ponovio i iskusni Brian Willsie što je donijelo konačnih 2-5 i pretvorilo petosatno putovanje autobusom do sivog industrijskog grada na obali Šeksne u uzaludnu muku.

- Specijalni timovi su nešto na čemu mnogo radimo, a večeras smo primili črtiri gola u igri s igračem manje ili više što nikako nije dobro. Izgubili smo kao momčad, ali smo pritom napravili mnogo pojedinačnih pogrešaka - zaključio je French.

French je jučer na tribini prvi puta ostavio Alana Letanga, a kako je drugu utakmicu u nizu propustio i Mark Popovic, novi je kapetan bio najefikasniji „medvjed“ u šest kola Ryan Vesce. Priliku je prvi puta u KHL-u dobio švicarski Splićanin Dario Kostović i odigrao sasvim solidno, i to ne samo zbog asistencije za vodeći gol Medveščaka. Za sutrašnju utakmicu protiv Lokomotiva u Jaroslavlju već je najavio neke promjene u momčadi.

KHL liga:

Severstal – Medveščak 6-2

Zapadna konferencija: 1. SKA 15 (5 utakmica), 2. Dinamo Minsk 15 (+1), 3. Dinamo Riga 13 (+1), 4. Spartak 12... 12. Medveščak 4 (+1)...

Linker
25. rujan 2024 02:24