BOKS

Matthysse u odličnom meču svladao Provodnikova, Crawford uništio Dulormea

Zaljubljenici u boks nisu ni očekivali ništa manje od ovog meča, budući da se radi o dvojici beskompromisnih štemera ('sluggera', kako bi rekli u Americi)
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 19. travanj 2015. 17:21

U meču poluveleter kategorije, u kojem na liniji nije bio nijedan naslov, Argentinac Matthysse pobijedio je na bodove Rusa Provodnikova nakon 12 uzbudljivih te iscrpljujućih rundi.

Zaljubljenici u boks nisu ni očekivali ništa manje od ovog meča, budući da se radi o dvojici beskompromisnih štemera ('sluggera', kako bi rekli u Americi), ali s neupitnim boksačkim vještinama.

Uz to što je bila krvava, borba je bila i vrlo neizvjesna, te ju je jedan sudac bodovao kao remi, dok su druga dvojica blagu prednost dala Matthysseu. Uglavnom, presudan za ishod bio je širi raspon ruku Argentinca te shodno tome uspješno korišteni lijevi direkt kojim je često pogađao ruskog boksača.

To ne znači da Provodnikov nije uzvraćao - s nekoliko odličnih desnih krošea je itekako uzdrmao Matthyssea, ali ovaj je poznat čvrstoj bradi i vrlo kratkom vremenu koje mu treba za oporavak, tako da to nije dostajalo. Doduše, da je meč bio na 15 rundi kao nekad (davno), pitanje je kako bi završilo...

U drugom meču večeri Terrence Crawford uništio je Thomasa Dulormea nokautom u šestoj rundi pa će sljedeća njegova borba vrlo vjerojatno biti protiv gore spomenutog Matthyssea. Već trljamo ruke.

Linker
24. rujan 2024 08:23