NHL LIGA

LA bolji od Canucksa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2014. 10:35

U noći s ponedjeljka na utorak odigrane su svega četiri utakmice najjače hokejske lige svijeta , a najzanimljivija je odigrana u Los Angelesu, gdje su gostovali Vancouver Canucksi.

Vratar domaće momčadi Jonathan Quick upisao je 28 obrana u svom 27 "shutoutu" karijere, a Los Angeles je slavio s minimalnih 1-0. Dustin Brown bio je jedini strijelac na susretu, a zabio je početkom posljednje trećine. Los Angeles je izbio u kontranapad tri na jedan, a Brown je akciju domaćina okrunio pobjedničkim pogotkom. Bila je to četvrta pobjeda Kingsa nakon Vancouverom ove sezone.

Winnipeg je pred svojim navijačima iznenadio Phoenix i slavio s uvjerljivih 5-1, u utakmici u kojoj je na trenerskoj klupi debitirao Paul Maurice. Olli Jokinen, Eric O'Dell, Blake Wheeler, Michael Frolik i Devin Setoguchi zabijali su pogotke za pobjedničku momčad, koji su u konačnici uputili dvostruko više udaraca prema golu od suparnika (38-19).

Podsjetimo, Maurice je na trenerskoj klupi zamijenio Claude Noela, koji je nakon dvije i pol godine suradnje otpušten minule nedjelje zbog serije slabih rezultata.

Jedinu gostujuću pobjedu upisao je Calgary, koji je slavio kod Caroline s 2-0. Karri Ramo na vratima gostujuće momčadi je upisao prvi "shutout" karijere, dok su pobjedu Calgaryju osigurali Mikael Backlund i Sean Monahan.





NHL liga, ponedjeljak:

Carolina – Calgary 0-2

Columbus – Tampa Bay 3-2

Winnipeg – Phoenix 5-1

Los Angeles – Vancouver 1-0

Linker
24. rujan 2024 22:34