Bruno Petković

 KENZO TRIBOUILLARD/Afp
Dražen Antolić
ZLATNI, A NE VATRENI

Sjajna su srebra i bronce, ali pehar je pehar. Sad im, Bruno, pokaži kako ti to radiš!

Hrvatska je u Rotterdamu konačno skinula prokletstvo UEFA-inih natjecanja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 06:06

Vatreni su ponovno oduševili nas i cijeli svijet, takav karakter, mentalna snaga, motiv do neba nošen domoljubljem i golemom podrškom s tribina gotovo dvadeset tisuća navijača, to je zaštitni znak ove momčadi koja pronosi slavu hrvatskog imena i osvaja simpatije za našu zemlju širom planeta. Imali su pobjedu u rukama u temeljnom dijelu susretu, ali nisu klonuli kad je domaćin izjednačio, oni su ekipa za koju nema predaje i završili su u euforičnom slavlju nakon 4:2.

Drugi put u pet godina Hrvatska je u velikom finalu i za razliku od Rusije 2018. godine sad ima iskustvo da dobiju i donesu u domovinu prvi trofej u povijesti. Sjajne su srebrna i brončane medalje, i ostat će vrh naše reprezentacije, ali pehar je pehar.

Konačno smo skinuli prokletstvo UEFA-inih natjecanja, prvi put dobili utakmicu na velikom natjecanju koje ona organizira nakon skupine i zato je slavlje bilo golemo, dostojno veličini pobjede nad jakom Nizozemskom na njezinom terenu.

Dugo se s tribina skandiralo igračima i članovima stožera, Zlatko Dalić naklonio se navijačima koji su ovacijama uzvikivali njegovo ime, ali sad treba sve ekspresno staviti u ladicu i spremiti se za finale. To je šansa koju Hrvatska ne smije propustiti, bila bi golema šteta kad je ovako moćna, s tako velikim brojem raspoloženih igrača i heroja. Dalića i dečke dijeli taj posljednji korak do veličanstvenih visina. Iako su već napravili strašne stvari. Vatreni i Oranje proslavili su briljantnom utakmicom Ligu nacija, to natjecanje nakon Rotterdama dobiva još jednu, najvišu sportsku dimenziju.

image
JOHN THYS/Afp

Andrej Kramarić igrao je izvrsno i zabio fenomenalno s bijele točke, Mario Pašalić dao krasan gol, Luka Modrić još jednom je predvodio ekipu i od UEFA-e proglašen igračem susreta, Hrvati su igrali šampionski iako je bilo lošijih reakcija u obrani koje su plaćene pogocima i nekim šansama, međutim Bruno Petković je stvoren za najveće utakmice. Nakon Brazila bacio nas je u delirij i protiv Nizozemske, zabio, izborio jedanaesterac, pa još jednom krasno pogodio, no taj gol su uzeli suci zbog ranije zaleđa.

Bruno zlatnih nogu, finale je tvoje, izađi na scenu i pokaži im kako ti to radiš... Ili će to suigrači riješiti na svoj način, ostane li izbornik pri ofenzivnoj postavci kojoj je dao prednost. Senatori Ivan Perišić i Domagoj Vida također su odvalili junački posao, pogotovo Perišić kao branič, šteta što nije i zabio jer imao je šanse.

Po prigodama i razvoju događaja Hrvatska nije imala sreće, ali kad sve dobro završi to postaje sasvim nebitno. Neke škole su naučene, ostalo je još zaključiti posao do kraja.

Linker
06. svibanj 2024 23:55