JEAN CATUFFE/DPPI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jean Catuffe/dppi/zuma Press/profimedia
IMA ‘CLUTCH‘ GEN

Luka prestigao Ronalda i srušio rekord, a evo zbog čega je Petković džoker kakvog Hrvatska nikada nije imala

Njegova sposobnost da riješi utakmicu ponovno je došla na vidjelo u Ligi nacija
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 13:15

Kroz godine formuliranja sportskog vokabulara rodio se, prvenstveno u košarci, termin poznat kao ‘clutch gen‘, ili takozvana - sposobnost odigrati najbolje kada je to najviše potrebno. Američki novinar Skip Bayless često koristi taj termin kako bi opisao legendarnog Michaela Jordana i time ga je odvojio od svih drugih košarkaških velikana na samom vrhu, u zasebnom redu.

Bruno Petković u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji očito također posjeduje ‘clutch gen‘, a njegova sposobnost da riješi utakmicu ponovno je došla na vidjelo u polufinalnom susretu Lige nacija, kada je Nizozemskoj u najpotrebnijem trenutku zadao presudni udarac za 3:2 vodstvo Hrvatske.

Tako je na Twitteru izašao jedan fascinantan podatak koji govori koliko je Petković bio presudan u rezultatima Hrvatske od kada se pridružio reprezentaciji. Naime, Bruno Petković je jučerašnjim pogotkom u produžetku postao igrač s najviše pogodaka u produžetcima u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

S dva pogotka tako je ostao u usamljenom društvu, a iza sebe je ostavio Luku Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Klasnića i Domagoja Vidu.

Zanimljivo, ovoj listi se jučer priključio i Luka Modrić, a time je Luka s 37 godina, devet mjeseci i 5 dana postao najstariji strijelac u povijesti Lige nacija, čime je prestigao legendarnog Cristiana Ronalda, koji je do sada bio najstariji s 37 godina i četiri mjeseca.

Novu priliku za podebljanje ovih statistika naši reprezentativci imat će u finalnom susretu u nedjelju, gdje čekaju pobjednika večerašnjeg susreta između Španjolske i Italije.

Linker
11. svibanj 2024 21:33