Ante Čizmić/CROPIX
RAZBIJENA BJELORUSIJA

KAUBOJI SLOŽNI 'Za početak je bilo super, sada idemo dalje, tek smo počeli!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2014. 23:26

Staru dobru naviku brzog prolaska kroz mix-zonu su zadržali, ali kada su raspoloženi, onda je to dobra stvar, pa kada i projure, izađe nešto dobro iz toga. Recimo, Drago Vuković je prošao i rekao:

- Sve super, što reći.

U suštini baš ništa. No, trebalo bi neke i pohvaliti. Damir Bičanić i Zlatko Horvat taman su naletjeli u tandemu. Zlaja je nosio sat, koji je nakon utakmice EHF poklonio Domagoju Duvnjaku za najboljeg igrača.

- Evo, to je zaslužio - vikao je Bičanić Horvatu.

A što je rekao igrač u kojeg je možda bilo upereno i najviše pogleda te večeri nakon što smo u EP nakon dugo godina ušli bez Blaženka Lackovića?

- Očekivao sam pritisak, no, mogu reći da sam zadovoljan kako je sve to ispalo. Svjestan sam da su mnogi gledali, mnogi i jedva čekali da zabrljam, ali, eto, nije se dogodio. Nekad te hoće, nekad neće, moraš dati sve od sebe, a ispast će kako ispadne. Ovaj put je ispalo dobro.

Da dobro, 4 gola i dva izborena penala.

- Ali i jedna pogreška na kraju, nije mi trebala.

Eto, rekao je sve o momčadi - samokritika i kad ne treba, dobro dođe.

A Horvat brzi vlak za Bjeloruse?

- Malo smo loše ušli, pa smo se brzo popravili.

Bio je duhovit.

- Iznenadila nas je na početku bjeloruska obrana, a najveće iznenađenje je ipak bilo, i najugodnije, što nije igrao Rutenka. Eto, ispalo je super, idemo dalje, tek smo počeli.

Sergej Rutenka nije igrao:

- Viroza me ulovila, ali bit će OK. Nismo se previše potrošili, Hrvatska je, rekao bih, bila i obazriva, moglo je i lošije po nas završiti. Rekao sam prije turnira da smo napredovali, ali ne za vrhunsku razinu i to se vidjelo. No, imamo neke planove ovdje, mislim da bi prolaz u drugi krug mogao biti OK, da bismo čak mogli iznenaditi Švedsku.

A tko će iznenaditi Hrvatsku?

- U skupini teško da će netko uspjeti, mislim da ste dobri. A dalje... Još je rano. Imate iskusan sastav, uigrani ste i jako opasni. Teško da bih i ja pomogao da bude bolje.

Vori je samo pitao, “je l’ sve bilo u redu”, Duvnjaka smo sačuvali za svečanije prilike, a Mirko Alilović je samo namignuo i rekao, “to je bilo to, za početak OK”.

Linker
23. rujan 2024 09:49