U PETAK NA ŠVEDSKU

Goluža: 'Nisam zadovoljan pristupom. Obrana je bila loša, a napad statičan'

'Crna Gora nas je umrtvila, nametnula svoj ritam i mi iz toga nismo uspjevali izaći'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2014. 21:37

Pobijedili smo Crnu Goru, drugo nismo ni očekivali. Ne treba se loviti za dojam pod svaku cijenu, ovo je EP, za dojam još ima vremena. Bitni su bodovi, a prva dva za drugi krug su na kontu. Druga dva tražit ćemo protiv Švedske u petak. Bit će puno teže, posebno budemo li u izdanju kao protiv Crnogoraca.

Izbornik Slavko Goluža nije imao razloga za posebno zadovoljstvo.

- Nisam zadovoljan pristupom, trebali smo i očekivali puno više. Crna Gora nas je umrtvila, nametnula svoj ritam i mi iz toga nismo uspjevali izaći.

Posebno je ljut na jednu stvar?

- Obrana je bila loša. Bilo je previše lopti za pivota Crne Gore, radili smo sve ono što nije trebalo. Imamo visoke igrače u sredini, ne trebaju ići previše van, dogovorili smo blok na sedam metara, ali to nismo ispoštovali, makar je bilo i dobrih detalja. Reći u da sam zadovoljan pobjedom, ali ne i izvedbom.

Imao je primjedbu i na napad.

- Bili smo prestatični, čim je lopta krenula, puštena, bilo je dobro, bilo je mjesta za sve. Moramo to popraviti za Švedsku.

Makar zvuči čudno crnogorski izbornik Kastratović bio je zadovoljniji.

- Moram čestitati i Hrvatskoj na pobjedi i svojim igračima na otporu koji su pružili objektivno jačem timu u ovom trenutku. Volio bih da se češće sretnemo na ovakvim natjecanjima, to bi bio još veći kompliment meni i mojim igračima, igrati protiv takve selekcije kao što je Hrvatska.

Linker
19. rujan 2024 16:38