AFP
U SJAJNOJ FORMI

Karabatić: 'Čeka nas velika utakmica. Imamo jokera, ali ne mislimo ga odmah iskoristiti'

Čeka nas Hrvatska, povijest naših okršaja je duga i govori o njihovoj veličini - kaže Thierry Omeyer
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2014. 13:04

Francuze je napao optimizam. Tešku skupinu sa Srbijom, Poljskom i Rusijom prošli su kao broj 1 s tri pobjede. Prenijeli su četiri boda, kao i Hrvatska, u drugi dio natjecanja, nisu putovali na dan odmora, vratio im se i Thierry Omeyer i doista u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu s Hrvatskom.

Da im je to bilo u glavi od početka, dokazuju i riječi Nikole Karabatića izrečene nakon utakmice sa Srbijom.

- Odigrali smo savršeno prvo poluvrijeme, u drugom smo odličnom obranom kompenzirali napadačke probleme. Pokazujemo sigurnost i to je svakako veliko ohrabrenje za nas u situaciji kada u nešto drukčijem sastavu nastupamo na EP.

Četiri boda su veliki kapital?

- Ovako ću reći, četiri boda su izboreni joker za drugi dio natjecanja, ali mi ga ne mislimo odmah iskoristiti. Sve utakmice koje nas čekaju su teške, uz Hrvatsku, posebno ona protiv Švedske.

O Hrvatskoj sve zna, nema dvojbi...

- Čeka nas velika utakmica, ako pobijedimo Hrvatsku, mi ćemo s obje noge biti već u polufinalu. Dakle, ulog je velik, bit će takva i utakmica.

Francuski izbornik Claude Onesta nema većih problema. Igrao je čak i Sorhando, makar mu je oko bilo opasno razbijeno i nateklo još protiv Poljaka.

- Zadovoljan sam našim igrama. Uz dosta promjena koje smo imali, pokazujemo napredak. Ovo je početak slaganja momčadi za Rio, drago mi je vidjeti da se tu nameću Grebille, Dumoulin, da Accambray postaje sve važniji.

Onda je u šali dodao.

- Ali i Fernandez...

Uz Karabatića ključni igrač obrane Cedric Sorhaindo reći će:

- Mislio sam da neću moći nastupiti, ali oko je ispalo OK. Malo boli, no, bolje gađam - govorio je nakon vrlo efikasnog susreta protiv Srbije.

O Hrvatskoj ništa posebno osim...

- Bit će velike borbe svih 60 minuta.

A vratio se i Thierry Omeyer na gol, makar imaju Dumoulina, koji se nametnuo kao broj 1, i Gerarda, koji je vrlo dobar. Imaju 16 igrača s tri golmana, jedini na turniru. Toliko o Omeyerovu autoritetu.

- Imao sam veliki respekt stati na gol nakon što tri mjeseca nisam branio. Ispalo je OK. Čeka nas Hrvatska, povijest naših okršaja je duga i govori o njihovoj veličini. Pred nama je veliki izazov.

Linker
23. rujan 2024 14:55