Beograd, 270112.Arena Beograd.10. Europsko prvenstvo u rukometu za muskarce.Polufinalna utakmica izmedju Hrvatske i Srbije.Na fotografiji: Slavko Goluza.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX
KOBNI FRANCUZI

Goluža: 'Vratili smo ih u život, poluvrijeme smo trebali dobiti s 3-4 razlike!'

'Ovo moramo što prije zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Poljsku i Rusiju moramo pobijediti!'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2014. 23:22

Slavko Goluža bio je razočaran, ali je prvo pokušao pronaći trunku optimizma.

- Turnir se nastavlja , sami odlučujemo o sebi. Okrenuti se trea onome što ide. Prošle su četiri utakmice, ja vjerujem da ćemo ih ovdje imati još četiri.

Što je preokrenulo utakmicu nakon sjajnih 20 početnih minuta.

- Po meni je 23. minuta preokrenula utakmica, Umjesto da ih dokrajčimo s igračem više, tu smo im dopustili da naprave preokret, pogodilo smo nekoliko stativa.

A onda drugo poluvrijeme...

- Nije bilo kretanja, dosljednosti, protoka lopte. Dosta problema smo zadavali na desnoj strani, vidio sam u Marku i Igoru našu šansu, no nismo igrali kao u prvom dijelu, počeli smo ići jedan na jedan, napravili neke tehničke greške, a Francuska je reprezentacija koja to kažnjava. Ostali smo previše na tri vanjska, trebala su nam protrčavanja, a toga jednostavno nije bilo.

Claude Onesta, francuski izbornik nakon susreta zadovoljan, ali i vrlo zanimljiv.

- Zadovoljan sam pobjedom. Odigrali smo tradicionalno tešku utakmicu protiv Hrvatske. To su utakmice na najvišoj razini u kojima se pobjede grade korak po korak. Treba istaknuti veliki povratak Thierryja Omeyera i našu dosljednju igru tijekom cijelog susreta.

Ovo je bila ključna pobjeda za polufinale.

- Vjerujem da ovo nije posljednji puta da se sastajemo s Hrvatskom na ovom prvenstvu. Mislim da imamo dovoljno argumenata da bismo se našli i u završnici - zaključio je Onesta.

Iskreno, dao nam je više optimizma nego što smo ga sami imali nakon još jedne teške večeri protiv Francuske. No, navikli smo.

Linker
24. rujan 2024 07:18