Ante Cizmic / CROPIX
KOLEKTIVNA KRIVICA

KAPETAN VORI 'Duvnjak nije jedini kriv za poraz, svi smo bili loši, između ostalog i ja'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. siječanj 2015. 12:10

Kako i dolikuje kapetanu i vođi momčadi, Igor Vori spremno je podmetnuo leđa kad mu je na konferenciji za novinare nakon debakla protiv Poljske postavljeno pitanje odgovornosti pojedinih igrača. Mnogi su bili dojma i to je netko od novinara apostrofirao, da Domagoj Duvnjak nije bio na nivou te da se i u tome krije jedan od razloga posrtanje:

- Mogu li ja na to odgovoriti - rekao je kad je Goluži postavljeno to pitanje.

- Nije “Dule” kriv, nedostajao sam povremeno i ja i svi ostali. Ne treba sada izvlačiti nekakve navodne pojedinačne odgovornosti. Pred nama su još dvije vrlo važne utakmice i želimo se od Katara oprostiti pobjedama.

Nakon što je završio s tom temom, posvetio se sljedećem suparniku Njemačkoj koja je prva na putu do željenog petog mjesta koje donosi domaćinstvo kvalifikacija za OI:

- Oni su u boljoj poziciji, došli su s pozivnicom na SP i za njih je svaki rezultat dobar. Imaju novog trenera, imaju novu momčad. I oni se ponovno žele dići jer su imali dosta problema u posljednje vrijeme, no mi im to nećemo dati. Momčad su koja puno trči, mladi su, brzi, Lichtlein je odličan na vratima. Neće nam biti lako, no dat ćemo sve od sebe da izbornimo pobjedu.

Vori je prije te svojevrsne najave za sljedeći ogled iznio ukupni dojam kakav je stekao o nastupu u Dohi:

- Nama je igračima najteže u ovom trenutku. Teško će nam biti zaboraviti tu Poljsku, no moramo se nekako dići i smoći snage. Znam da su očekivanja bila jako visoka, kao i svaki puta do sada, ali sada nema povratka. Moramo se primiti posla, svi su dečki pravi borci, a posebno radi onih najmlađih moramo napraviti sve da pobijedimo. Ponovit ću, slijedi borgba za domaćinstvo tim kvalifikacijama što će nam donijeti lakši put prema Rio de Janeiru. Prošli smo dugi put i ne treba sada odustati bez borbe. Kako god to možda čudno doživljavao, u petak je naše novo finale, borimo se u važnoj utakmici u kojoj ćemo opet dati sve od sebe. Možemo se vratiti i popraviti dojam...

Linker
22. rujan 2024 13:07