WILBEKOV PAKLENI STROJ

KAKO IGRAJU DANCI? Imaju jaku obranu, sjajnog vratara, a suparnike lome kontrama!

Sve što rade, rade brzo i rade svih 60 minuta, što lomi svakog protivnika nespremnog na taj ritam
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2014. 16:33

U kakvoj su formi Danci, teško je reći jer osim Španjolske nisu odigrali pravu utakmicu, a Španjolska je tada bila bez Aguinagaldea, koji se priključio naknadno, tako da slika ni s te utakmice nije kompletna. Uglavnom, Wilbek stil ne mijenja. Jaka obrana, odlični vratari Niklas Landin (RN Löwen) i Jannick Green Krejberg (Silkeborg), polukontra, brzi centar. Sve što rade, rade brzo i rade svih 60 minuta, što lomi svakog protivnika nespremnog na taj ritam. Dakle, ako ih se ne može pratiti nogama, neće ići ni glavnom.

Sredinu obrane drže Henrik Möllgaard (domaćin u Herningu gdje je počeo, sad je u Skjernu), koji je lani bio otkriće SP u Španjolskoj, i uz njega jedan pivot ili Michael Knudsen (Flensburg) ili Rene Toft Hansen (Kiel), prije ovaj drugi koji doista puca od snage. Uz njih je kao treći i Jesper Nöddesbo (Barcelona), kojem obrana ide nešto slabije, pa je zato treći. Möllgaarda će zamijeniti, ako treba, igrač iz domaće lige Klaus Thomsen, koji je ovdje umjesto Kaspera Nielsena, koji je umirovljen.

Uz njih su u toj tradicionalnoj 6-0 formaciji Mikkel Hansen (PSG) i Kasper Söndergaard (Skjern) ili njihove zamjene, koje su najveći Wilbekov problem, jer nisu na toj razini ni približno. Dakle, stisnuti Hansena i Söndergaarda... Ako dohvate kontru, tu su sve sami "killeri", lijevo Anders Eggert (Flensburg) i Casper Mortensen (Silkeborg), koji vjerojatno neće biti u sastavu zbog toga što netko mora ispasti, a desno Hans Lindberg (HSV) i Lasse Svan Hansen (Flensburg), za koji će naša krila morati trčati pod cijenu napada. Napad je izgubio Markussena, koji je uz Hansena bio idealan šuterski dodatak. Krpaju se Boom Spellerbergom (Kolding), koji je uvijek za respekt.

Desna zamjena je Mads Christiansen (Silkeborg), opasan samo ako ga se pusti. Igru vode Tomas Mogensen (Flensburg), u sjajnoj formi, odličan šuter sa zemlje, te Mads Mensah Larsen (sljedeće sezone u Löwenu), koji nas je razbio na turniru u Norveškoj. Fali Rasmus Lauge iz Kiela, koji je ozlijeđen, ali i bez njega... Super momčad, stvarana godinama. Na papiru prvi favorit. U Srbiji prvi, u Španjolskoj drugi... Možda bi sada bilo najbolje da nastave niz.

Linker
24. rujan 2024 23:31