Cropix
NOVA BORBA ZA BRONCU

UKLETO POLUFINALE Počet ćemo sanjati zlato, znamo da Hrvatska vrijedi puno više

Uzevši u obzir da su igrali doma te da su njemački suci puno bliže njima nego nama, teško je bilo za očekivati čudo. Neka se dogodi u utakmici za treće mjesto
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 25. siječanj 2014. 10:01

Jyske Bank Boxen u Herningu, jedna od najljepših dvorana u Danskoj i u svijetu, ponovno nije bila sretna za hrvatski sport kao što je to bilo prije točno godinu dana kad je u istoj dvorani održano plivački EP u malim bazenima. Još uvijek aktualna svjetska rekorderka Sanja Jovanović (na 50 metara leđno, 25.70) bila je tek sedma što je bio veliki neuspjeh, ostala je bez odlična nakon što ih je osvajala na ‘sto’ istih natjecanja zaredom.

Popularna ‘Kutija’ donijela je veliko slavlje za 14 tisuća domaćih navijača među kojima je bio nekoliko stotina naših, no ipak se ne može nazvati nesretnom za naše sportaše, u istoj toj je dvorani u listopadu 2012. naš Kinez Tan Ruiwu osvojio stolnotenisko europsko srebro. Uostalom, Boxen u nedjelju može postati i sretnom mjesto ukoliko naši u borbi za treće mjesto u nedjelju pobijede Španjolce.

Nije to bilo polufinale nimalo nalik onome kojeg su naši odigrali s istom ovom Danskom u polufinalu SP-a u Španjolskoj prošle godine kada su ih ovi razbili. Upravo suprotno, kontrolirali su sve, igrali mirno i rutinski kao da se igralo u zagrebačkoj Areni pred 15 tisuća naših navijača. Nimalo impresionirani niti preplašeni, imali su tek nekoliko loših perioda što je u konačnici rezultiralo pobjedom domaćina.

Kako god bilo, nisu u tome zakazali niti podbacili, dali su sve od sebe da dosegnu prvo finale nakon 2010. na EP-u u Austriji. Nije išlo, iako Danci također nisu impresionirali, riječ je o trenutačno najjačoj momčadi na svijetu. Uzevši u obzir da su igrali doma te da su njemački suci puno bliže njima nego nama, teško je bilo za očekivati čudo. Neka se dogodi u utakmici za treće mjesto i našim rukometašima nitko neće brojati promašaje, kikseve ili neforsirane pogreške ili eventualne pogrešne poteze s klupe. Bit će i dalje junaci bez obzira što sada već stvarno svi skupa sanjamo nešto bolje od bronce zato jer znamo da mogu.

Linker
25. rujan 2024 01:22