ČUDO OD DJETETA

KAKAV OTAC, TAKAV SIN Pogledajte prvu pobjedu mladog Micka Schumachera

Sin legendarnog njemačkog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Mick nije mogao poželjeti ljepši start u ADAC Formula 4 prvenstvu Njemačke
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 27. travanj 2015. 13:15

Talentirani 16-godišnjak koji je u ožujku potpisao ugovor s nizozemskom ekipom Van Amersfoort Racing, u subotu je u njemačkom Oscherslebenu zauzeo deveto mjesto, no već dan kasnije je ostvario i prvu pobjedu.

"Oduševljen sam. Nisam mogao niti zamisliti ljepše otvaranje sezone. Cijela ekipa je odradila savršeni posao", izjavio je Mick Schumacher koji je mjesto u nizozemskoj momčadi zaslužio odličnim vožnjama u kartingu gdje je osvojio naslov svjetskog juniorskog doprvaka.

Njegov otac Michael najuspješniji je vozač u povijesti Formule 1 sa sedam osvojenih naslova svjetskog prvaka. Zanimljivo, i Michael je imao sličan start u karijeri. Kao šestogodišnjak je osvojio prvi naslov u lokalnom prvenstvu malih kartinga, a kada je imao 14 godina dobio je njemačku karting licencu. Već iduće godine je osvojio naslov njemačkog prvaka. Kasnije je oborio brojne rekorde na putu do sedam naslova svjetskog prvaka u F1.

U prosincu 2013. Michael Schumacher je doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Trenutačno se oporavlja kod kuće i još uvijek je neizvjesno hoće li se ikada vratiti normalnom životu.

Linker
24. rujan 2024 09:22