SLAVLJE U GRUŽU

Jug došao do četvrtog naslova prvaka zaredom i jubilarnog 50. trofeja!

Tri minute prije kraja Dubrovčani su imali 3 plusa (9:6). To Jug CO u Gružu ne propušta. Čestitke novom hrvatskom prvaku!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2012. 22:32

Četvrtu godinu za redom, ukupno 10. hrvatska zvjezdica, ali najdojmljivije zvuči sljedeći podatak - jubilarni 50. trofej Juga od 1923! Zasluženo trofej najboljeg odlazi (ili ostaje) na hrvatskom jugu.

Uz sve oscilacije ili ispadanja u Ligi prvaka, poraz u finalu nacionalnog kupa, u onom najdužem natjecanju, prvenstvu Gospari su iskazali konstantu najviše kvalitete. S druge strane, i drugu godinu uzastopno propala su silna ulaganja na Kantridi, budući da nisu oplemenjena trofejom u niti jednom natjecanju.

Dobro, ostaje još doduše Liga prvaka... Makar, kada u prve tri četvrtine imate realizaciju igrača više 0-9 ili kada ne uspijevate postići gol u čak dva navrata s dva igrača više, onda se doista nemate pravo nadati ničemu. To je priča Primorja EB ove sezone.

Inače, najblaže rečeno zanimljivo, tribine gruškog plivališta nisu bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Ukupno 1.400 gledatelja za vaterpolo nije malo, ali za Dubrovnik i finale u kojem je domaćin bio u prilici osvajanja naslova prvaka, to je - indikativno. Baš kao i solidna tišina s tribina. Makar, to je tema za neku drugu priču.

U odnosu na dan ranije promjene na obje klupe. Manje bitna je na domaćinovoj klupi. Umjesto mladog Gorete (crveni karton od subote), ondje je bio jednako mlađahan, Jugov poletarac Pavo Zonić. Puno bitnija ona na riječkoj klupi. Šef stručnog stožera Primorja EB bio je Ivan Asić, budući da je Zoran Roje kažnjen poradi crvenog kartona iz utakmice dan ranije.

Početak sraza, podosta sličan onom od subote. Riječani su se prvi malo osjetnije rezultatski odvojili (2:0, 3:1) iskoristivši u velikoj mjeri neoprez u Jugovoj obrani.

Neshvatljiva je bila, naime, lakoća kojom su primorjaši nesmetano dobivali lopte na 2 metra. Krapić recimo u pozicijskom napadu za 1:0, pa Xavi Garcia, doduše s igračem više za 2:0.

I peterac su dobili Riječani temeljem prekršaja Obradovića na 2 metra. Na dubrovačku sreću, lopta Denesa Varge je zapela na gredi. Kod Juga CO od prve minute izrazito raspoloženi i koncentrirani bili su Joković, vratar Vićan i ponovo Janović. Maro Joković sa 2 i Janović s jednim golom održavali su, osiguravali da se Riječani odveć ne odvoje. Kada bi Riječani i izradili domaćina u napadu, tada bi Vićan bravurama zaustavljao udarce bilo izvana ili s 2 metra, s prve vratnice kao 1.05 minutu prije kraja poluvremena kod vodstva gostiju 5:4.

S riječke strane vidjeli smo početkom druge četvrtine sjajan gol Petra Muslima. U njegovu stilu, izrazito brzo, jako i precizno, izvana s najmanje 7-8 metara. No, ništa to baš nije bilo od pomoći Riječanima. Samo 7 sekundi prije poluvremena, s igračem više, centar Juga CO Nikša Dobud oprobao je šut s vanjske pozicije. Zna to Nikša jako dobro izvesti, uvjerio se u to i vratar Car. Golčina za 5:5.

U trećoj četvrtini Obradović i Marković izvana dovode Jug CO prvi put u vodstvo 7:5. U posljednjoj dionici Paškvalinov gol za 7:6 donosi nadu Riječanima, ali nju gase Bušlje i Obradović. Tri minute prije kraja Dubrovčani su imali 3 plusa (9:6). To Jug CO u Gružu ne propušta. Čestitke novom hrvatskom prvaku!

Jug CO 9



Primorje EB 7

(2:3, 3:2, 2:0, 2:2)

DUBROVNIK Plivalište Gruž. Gledatelja 1.400. Suci: Gomez i Savarese (obojica iz Italije). Opunomoćenik: Gojkov (Šibenik).

JUG CO: Vićan (13 obrana), Vranješ, Sutić, N. Janović 2, Joković 2, Pavlović, Marković 1, Bušlje 1, Karač, Dobud 1, Macan, Obradović 2, Perčinić, Goreta. Trener: Veselin Đuho.

PRIMORJE EB: Car (6 obrana), Glavan, Paškvalin, Krapić 1, De. Varga 2 (0), Franković 1, Muslim 1, Jelača, Da. Varga, Barač, Šetka, Garcia 1, Radić, Buljubašić. Trener: Zoran Roje.

PETERCI: Jug CO -, Primorje 0-1.

OSOBNE POGREŠKE: Jug CO 16, Primorje EB 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Marković (24), Macan (26), Buljubašić (28), Bušlje (29), Obradović (31). ŽUTI KARTON: pomoćni trener Pezelj (28).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 8-13 (61%), Primorje EB 1-12 (8%).

Linker
24. rujan 2024 21:23