Tonci Plazibat / Cropix
SLAŽU SE MEGA MOMČADI

VELIKI TRANSFERI Gospari vraćaju Boškovića, Primorje zove Vićana, Bušlju i Dobuda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2012. 17:58

U hrvatskom je vaterpolu stari postao novim prvakom. Jug CO je prilično sebičan, nikome ne dopušta da osjeti zadovoljstvo kako je biti najbolji u Hrvatskoj.

Ciklusi se u sportu obično događaju u 3-4 godine. U Jugu oni traju po desetak godina. Prije četiri sezone od aktivnog igranja oprostili su se Fatović i Kržić. Uoči sezone 2009/10. Jug su napustili Smodlaka i Azevedo. Na startu 2010/11. Miho Bošković prešao je u Vasas, a 2011/12. Sandro Sukno postao je članom Pro Recca. Unatoč svemu Jug je ostao najbolji.

- Ne možeš dobiti Jug ako mu ne uzmeš nekoga od najboljih - riječi su Dalibora Dade Perčinića, koji je osjetio zadovoljstvo uspjeha igrajući ovu sezonu za Jug i koji ima zanimljivu priču, uskoro vaterpolsku Jugovu kapicu mijenja za naftna polja u Nigeriji?!

Poslije svakog velikog uspjeha neminovno je osipanje momčadi, pogotovo što svi žele baš jugaše. Ugovori istječu Bušlji, Vićanu, Vranješu, Sutiću, Obradoviću, Nižiću. Bit će odlazaka, ali Jug je zanimljiv svima, pa će biti dolazaka i povrataka. Sve neizvjesnosti vezane uz nove i stare jugaše trebale bi biti razriješene u četvrtak.

Ključna osoba u razgovorima bit će predsjednik Ivan Pavličević.

- Neke razgovore smo već odradili, a s nekima ćemo to napraviti ovaj tjedan. Želja kluba je da ne budemo sljedeće sezone slabiji, dapače. Vjerojatno će biti i dovođenja onoga što nam treba sa strane, ali to će morati biti priznata kvaliteta.

Idemo s imenima. Bušlje?

- Svi u klubu su se složili da je naš stožerni igrač Andro Bušlje. Razgovarali smo s njim, definirali puno toga, ali nismo to još formalizirali. Našli smo se i to bi trebalo biti riješeno. Iznimno nam je važno da Andro Bušlje ostane.

Obradović?

- S Paulom Obradovićem je ranije razgovarao direktor Sukno, a i ja sam mu najavio nastavak razgovora. Željeli bismo da i Obradović ostane u klubu.

Vratari?

- Što se tiče vratara, tu ćemo imati puno posla. Sigurno vraćamo Marka Bijača iz Mornara, računamo i na odličnog Mirka Nižića. Franu Vićanu istječe ugovor. Razgovarali smo i moj dojam je da bi Vićan ostao, naravno pod određenim uvjetima.

Primorje zove Vićana, Bušlju, Dobuda

Ljeto je stiglo u Grad. Temperatura zraka oko 25 stupnjeva i mora 19 stupnjeva neodoljivo mami Dubrovčane na otok Lokrum. U utorak na taj biser otočić u neposrednoj blizini Dubrovnika zaputio se s obitelji i Frano Vićan.

Frano je jedan od onih zbog kojeg čelnici Juga razbijaju glavu, istječe mu ugovor, a nije tajna, mnogi ga traže.

- Prije mjesec dana podsjetio sam klupske čelnike da mi za mjesec dana istječe ugovor. Sigurno se neću dovesti u situaciju kao prije dvije godine da ugovor potpišem 1. rujna - kratak i jasan bio je Frano Vićan, koji se prije dvije godine vratio u matični klub.

Za Vićanom (1976), vratarom Juga CO i hrvatske reprezentacije, raspisana je “tjeralica”, razumljivo, tko ga ne bi želio. Dvojba je izgleda ipak samo Dubrovnik ili - Rijeka.

Makar, poziv s Kantride imaju i Nikša Dobud, Andro Bušlje...

Linker
24. rujan 2024 23:26