RECIFE, BRAZIL - FEBRUARY 04: A city worker fumigates in an effort to eradicate the mosquito which transmits the Zika virus on February 4, 2016 in Recife, Pernambuco state, Brazil. Officials say as many as 100,000 people may have already been exposed to the Zika virus in Recife, which is being called the epicenter of the crisis, although most never develop symptoms. Tourists are arriving in the city for its famed Carnival celebrations which begin tomorrow. (Photo by Mario Tama/Getty Images)
 Mario Tama/Getty images / 2016 Getty Images
OI

I Kenija se plaši virusa

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2016. 16:20

Kenija bi mogla odustati od nastupa na Olimpijskim igrama, koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru, zbog bojazni od zika virusa, iziavio je u utorak predsjednik Kenijskog olimpijskog odbora. Kipchoge Keino.

"Oćito je da nećemo riskirati i voditi kenijske sportaše tamo ako situacija sa Zika virusom dosegne razine epidemije", izjavio je Kipchoge Keino. Kenija, koja ima neke od najboljih svjetskih srednje i dugoprugaša, tako se priključila SAD-u koji je jučer objavio sličnu vijest.

Vodstvo Američkog olimpijskog odbora (USOC) objavilo je u ponedjeljak da zbog straha od virusa zika, koji je postao globalna prijetnja zdravlju, razmatra mogućnost propuštanja Olimpijskih igara.

USOC je obavijestio sve američke sportske saveze da atletičari, treneri i ostalo osoblje koje je zabrinuto zbog virusa razmisle o ne odlasku u Brazil koji je najugroženiji. Procjenjuje se kako je u Brazilu virusom zika zaraženo od nekoliko stotina tisuća do čak 1,3 milijuna ljudi.

Linker
23. rujan 2024 16:41