foto: facebook screenshot
UŽASNE VIJESTI

Hrvatska rekorderka dobila zastrašujuću kaznu: IAAF joj 'oteo' Olimpijske igre u Riju?

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. travanj 2016. 14:52

Međunarodna atletska federacija (IAAF) potvrdila je četverogodišnju suspenziju hrvatskoj maratonki Lisi Nemec zbog uzimanja dopinga. Pozitivan test proveden je 6. listopada prošle godine, devet dana nakon nastupa na maratonu u Berlinu gdje je Nemec istrčala olimpijsku normu i gdje joj je krvna slika prije i poslije utrke bila čista.

U trenutku testiranja HZTA sezona je već bila gotova, zbog čega je informacija da je 31-godišnjakinja rođena u SAD-u koristila nedopuštene stimulanse dočekana s nevjericom. Ipak, čini se kako je olimpijski san sada ugašen.

Također valja napomenuti kako je Lisa podnijela žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni, koju je morala platiti 19.000 švicarskih franaka.

- U Lausannei ću dobiti stvarno neovisno suđenje, a HZTA će morati objasniti propuste svoje dopinške kontrolorke prilikom uzimanja urina. Osim svega toga, podignula sam kaznenu prijavu. Žao mi je da se takve stvari mogu dogoditi u Hrvatskoj gdje se naveliko šteti imenu hrvatske atletike u svijetu - govorila je Nemec prije nekoliko mjeseci.

Linker
22. rujan 2024 01:50