HRVATSKA - BiH 27-21

Hrvatska do pobjede protiv BiH i sa stopostotnim učinkom čeka Brazil u 1/8 finala

'Igra Hrvatske raste, baš kao kod velikih momčadi uvijek i ako sam nečim oduševljen, onda je to lakoća kojom Hrvatska dobiva ove nazovimo male utakmice' - kaže Marković
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. siječanj 2015. 15:28

Hrvatski rukometaši na Svjetskom prvenstvu u Dohi natjecanje po skupinama zaključili su “čistom peticom”. U petoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine ubilježili su i petu pobjedu, slavili su rezultatom 28-21 te puni opravdanog samopouzdanja očekuju nedjelju kada u osmini finala turnira za prolaz u četvrtfinale i potvrdu mjesta u kvalifikacijama za OI u Brazilu - igraju s Brazilom.

S obzirom da su naši plasman među 16 najboljih i prvo mjesto u skupini osigurali već nakon četiri utakmice, a da su Bosanci i prije utakmice ispali jer je Tunis očekivano pobijedio Iran koji je mogao eventualno spasiti BiH, bila je to obična revijalna utakmica.

U skladu s time, ali i očekivanim čuvanjem prve postave, izbornik Slavko Goluža u utakmicu je ušao sa sedmorkom Ivić, Horvat, Stepančić, Karačić, Slišković, Ninčević, Musa. Dakako, i sa Gojunom u fazi obrane koji se izmjenjivao sa Sliškovićem. Cijelo prvo poluvrijeme samo je Kopljar ušao i to na nekoliko sekundi, Brozović je dobio priliku tek toliko da zabije, a spomenuta “prva” sedmorka u potpunosti je opravdala povjerenje. Krenulo je bombama Sliškovića i Stepančića izvana, nastavilo se u istom ritmu te je Golužin eksperimant na primjeru “druge momčadi” pokazao da se izvana može postići puno više no što su to činili “prvotimci”. Pogoci bekova dosad su nam najviše nedostajali. Na njihov učinak odlično se nadovezao Karačić koji je zabijao kako to pravi organizator i mora, iz trka, iz koraka, nakon što bi jedan na jedan prošao suparničkog igrača. Učinak krila nam nikad i nije bio sporan te su Horvat i Ninčević nastavili u stilu onoga što su radili Čupić i Štrlek.

Istina je, momčad BiH, posebno nakon što su znali da nemaju izgleda, nije možda pravo mjerilo, no svi su hrvatski igrači iz drugog plana zadovoljili. U napadu je stvar odlično funkcionirala, do poluvremena se razlika popela na 17-8. U istom je stilu, punim angažmanom naših, odigrano i drugo poluvrijeme. S obzirom na mali broj primljenih pogodaka pohvalit se može učinak i u obrani, no gotovo je sve pogotke (pet od sedam) postigao pivot Muhamer Toromanović. Pobjedi se ne treba gledati u zube, niti brojiti koliko je puta lopta doša do crte.

Kad se sve zbroji, možemo se poslužiti naslovom popularnog filma Jamesa L. Brooksa - “Bolje ne može”. Brazilce ne treba nikako podcjenjivati, no, trebala bi to biti puno lakša utakmica od svih onih koje će u osmini finala igrati naši potencijalni suparnici u četvrtfinalu. Duvnjak, Vori, Kopljar, Bičanić, Alilović...dobili su protiv BIH poštedu, imat će dan odmora do Brazila, a ni tada se ne bi trebali previše istrošiti. Zatim će opet imati slobodno. Tkogod došao na “megdan” Hrvatskoj u četvrtfinalu, za suparnike će imati potpuno odmorne i čile hrvatske igrače.

U Dohu doputovali Gobac, Poljak, Njirić...

Dan uoči utakmice protiv Bosne i Hercegovine u Dohu su doputovale “jake snage” Hrvatskog rukometnog saveza. Predsjednik sandi Šola u Kataru je od početka turnira, sada su mu se pridružili dopredsjednik Zoran Gobac, tajnik Damir Poljak, došli su i Silvio Njirić, Božidar Jović, Ante Ančić...

HRVATSKA - BiH

Kraj utakmice, Hrvatska je s maksimalnim učinkom ušla u drugi krug!

58. minuta - Duško Čelica zabio je dvadeseti pogodak BiH u ovoj utakmici.

55. minuta - Malinović je zabio za BiH, utakmica je davno ušla u kolotečinu...

51. minuta - Moćno je Stepančić zabio s devet metara!

50. minuta - Perić je lijepo dodao za Mikića koji efektno zabija s krila 16. pogodak BiH.

46. minuta - Karačić postiže šesti pogodak za Hrvatsku!

46. minuta - BiH je opet vratila rezultat na osam razlike, koji se drže još od poluvremena.

40. minuta - Crveni karton za Ovčinu zbog izrazito grubog prekršaja na Sliškoviću.

39. minuta - Nakon kratkog zatišja Horvat je zabio za 20-12.

35. minuta - Mirko Mikić s krila smanuje na oam razlike zaostatka za BiH.

31. minuta - Toromanović je svojim šestim pogotkom za BiH otvorio drugo poluvrijeme.

Kraj poluvremena.

27. minuta - Odlična igra Hrvatske, golman Ivić asistirao je Horvatu za pogodak iz kontre!

26. minuta - Sjajan gol Ninčevića s krila, elegantno je lobao Dejanovića.

24. minuta - Igor Karačić pucao je sedmerac, Dejanović obranio, ali Karačić uhvatio odbijenu loptu i pogodio za 14-7!

21. minuta - Inspirarni Igor Karačić sjajno je lobao gomana BiH za svoj četvrti pogodak večeri.

16. minuta - Filip Ivić brani sedmerac!

15. minuta - Ako je Toromanović raspoložen kod BiH, Igor Karačić je to kod Hrvatske - zabio je već treći pogodak na utakmici!

14. minuta - Ponovno je Toromanović koban za Hrvatsku, zabio je sve pogotke BiH u ovoj utakmici.

11. minuta - Hrvatska je zabila gol s igračem manje, Karačić je strijelac za najveću prednost do sada.

8. minuta - Ninčević je iz kontre, pod grubim prekršajom, zabio za tri razlike. Toromanović je uzvratio svojim trećim pogotkom.

7. minuta - Toromanović zabija svoj drugi pogodak za BiH.

5. minuta - "Hrvatski" Karačić, Igor, zabio je za 4-1 Kauboja.

2. minuta - Prvo isključenje Ivana Karačića (igra za BiH), Slišković zabija za vodstvo Hrvatske!

2. minuta - Toromanović je brzo izjednačio rezultat.

1. minuta - Zlatko Horvat realizirao je sedmerac za vodstvo Hrvatske.

Utakmica je počela!

Hrvatska u utakmicu kreće bez kapetana Vorija koji je ostao u hotelu zbog povišene temperature.

Linker
22. rujan 2024 19:33