AFP
ORGANIZACIJA ODLIČNA

Hrvati oduševljeni Sočijem: 'Sobe su velike, restoran odličan, staze vrlo dobre...'

Impresioniran sam koliko je izgrađeno u posljednje dvije godine - kaže Ivica Kostelić
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 06. veljača 2014. 17:04

Kaže se da je prvi dojam najvažniji, a prvi dojam naših olimpijaca po dolasku na poprište 22. zimskih olimpijskih igara otprilike se može svesti u ocjenu: sve je za pet.

- Sobe su jako velike, sve je novo i odlično. Kažu nam da je smještaj u centru Laura, gdje su biatlonci, još za razinu veći, a kod nas bi zaslužio debelo iznad četiri zvjezdice - javlja Nenad Eror, koji je u ulozi glasnogovornika naše olimpijske ekipe.

Hrvatski sportaši smješteni su u planinskom dijelu, na prostoru Rosa Hutor, skijaši će, osim Ivice Kostelića, svoj dom imati u Olimpijskom selu vrlo blizu svojih staza, u kojem su dobili jednu kuću samo za sebe, skijaši-trkači su pak smješteni blizu centra za skijaško trčanje.

- Restoran u Olimpijskom selu je odličan, veliki je izbor, prvi dan je i Ivica došao u Selo na večeru.

Sve je vrlo blizu i sve funkcionira - savršeno. Možda zato što još nisu stigli baš svi sportaši pa nema gužve, ili su Rusi jednostavno sve super posložili.

- Na prijevoz se gubi minimalno vremena, što je vrlo bitno. Kontrole su, naravno, na ulasku u svaki olimpijski prostor, ali ništa drukčije nego što je to bilo u Salt Lake Cityju ili Vancouveru, i premda su pregledi detaljni, ne gubi se puno vremena. Najbitnije je držati se uputa. Na važnijim punktovima se vidi policija, ali nije to ništa pretjerano vidljivo - dodat će Eror.

Naši olimpijci su vrlo zadovoljni, što potvrđuju i riječi Ivice Kostelića.

- Putovanje je prošlo bez ikakvih problema, jako smo dobro smješteni, organizacija je na visokoj razini, a ja sam impresioniran koliko je izgrađeno u posljednje dvije godine.

Ivica je tada u Sočiju skijao u utrkama Svjetskog kupa koje su poslužile kao test za ZOI. Ostvario je pobjedu u superkombinaciji, ali je i šepajući došao na postolje jer je ozlijedio koljeno. Već jučer je trenirao na stazama na kojima će se od nedjelje do 22. veljače skijaši boriti za olimpijska odličja.

- Trenirali smo veleslalom. Staze su dobre, a treneri su bili i na stazi za spust. Kažu da je dobro pripremljena, na gornjem dijelu je tvrdi snijeg, a od pola staze do dolje je ledeno.

Već danas skijaše čeka prvi službeni trening spusta, a Ivica će sudjelovati na treninzima, iako neće skijati spust. No, dobro je upoznati stazu pogotovo što je skijaše dočekalo idealno vrijeme, a tko zna kakvo može biti idući tjedan kad će biti i dodatni treninzi za kombinacijski spust.

Linker
24. rujan 2024 23:23