AFP
NA JUTARNJEM TRENINGU

Ivica: 'Čast mi je bilo nositi zastavu, ali žao mi je što nisam ostao do kraja'

Sestra Janica triput je imala tu čast, od jučer je i brat Ivica olimpijski stjegonoša. Pridružili su se lihtenštajncima, Andreasu i Petri Wenzel
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 08. veljača 2014. 11:18

Mimohod reprezentacija na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara je odrađen prema ruskoj azbuci pa je Hrvatska nastupila 79. po redu. Isplatilo se čekati. Hrvatskim barjakom s neskrivenim je ponosom mahao Ivica Kostelić. Sestra Janica triput je imala tu čast, od jučer je i brat Ivica olimpijski stjegonoša. Pridružili su se lihtenštajncima, Andreasu i Petri Wenzel.

- Čast mi je to što sam nosio hrvatski stijeg na otvaranju, ali malo mi je žao što nisam mogao ostati do kraja pogledati cijeli šou. Sutra ujutro (subota) imam trening, a već je bilo kasno.

Mimohod kao mimohod, nije se previše razlikovao od većine prethodnih. Sportaši su izlazili na sredini terena, preko cijele površine pokazivala se satelitska snimka njihove zemlje. Neki su skakali od sreće, a neki, poput sportskog direktora austrijske hokejske reprezentacije Alpa Suhonena, previše uzbuđeni... Suhonen se poskliznuo i ljosnuo iako je podloga bila suha, a ne ledena. Jedino je možda Suhonen bio više “mokar”, a manje “suh”?

Vidjeli smo i egzotične reprezentacije (predstavnici Bermuda marširali su u kratkim hlačama i japankama na temperaturi od 6 stupnjeva), ali i velesile koje zbog brojnosti već na predstavljanju izgledaju moćno. Često i paradu modnog neukusa.

Amerikanci, koji su zbog boj-kota propustili posljednji OI na ruskom tlu (Moskva 1980.), nosili su tkaninu čiji je svaki komadić vrištao “mi smo SAD”, a Nijemci su suptilno poslali političku poruku. Svečana odjeća u duginim bojama može značiti samo jedno - podržavamo gay zajednicu koju ruski zakoni proganjaju. Iako, i Rusi znaju da ih gleda cijeli svijet pa pokušavaju prodati jeftin štos. Djevojke iz svojedobno kontroverznog Tatua nastup su u uvodnom dijelu programa završile držeći se za ruke i - umalo se poljubivši u usta.

Linker
23. rujan 2024 00:37