IZBORNIK KAUBOJA

Goluža zadovoljan ukupnim učinkom: 'Ne trebamo plakati, ostvarili smo veliki rezultat'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2014. 18:03

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu izgubila od Španjolske 28-29 (13-16).

Hrvatska je na tri posljednja velika natjecanja osvojila broncu. Treći smo bili na EP-u Srbiji 2102. godine, potom na OI u Londonu iste godine, te na SP-u u Španjolskoj 2013. Nažalost, ovoga puta smo ostali bez medalje.

Nakon utakmice izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan ukupnom predstavom Kauboja u Danskoj.

- Ponosan sam na svoje dečke, ponosan sam što smo se po četvrti put borili za postolje, ali ovog puta nije išlo. Teško je sada reći nešto pametno dok je glava još vruća. Da smo odigrali brže koju polukontru ili malo bolje stajali u obrani možda bi rezultat bio drugačiji. Ali, ne trebamo plakati, ostvarili smo velik rezultat.

Možda je mogla bronca?

- Mogla je, ali su Španjolci čini se bili bolje raspoloženi. Mislim da je ključ bio kada smo dosputsili da nam se na -1 odvoje na -4 i to do kraja nismo uspijevali stizati. Pokušali smo sve, stisli smo ih dobro, bio sam uvjeren da ćemo uspjeti, ali se to na kraju nije dogodilo. Prokockali smo previše dobrih prilika.

Razloge poraza objasnio je jednostavno.…

- Razlozi su u obrani, napadali su nas s dva pivota, nismo to uspjeli spriječiti najbolje, no to smo očekivali. Ono što nismo smjeli dopustiti je da nas buše sa osam metara, jer nismo imali dovoljno agresivnosti u obrani. To smo mogli napraviti bolje.

Manolo Cadenas koji je debitirao na klupi Španjolaca odlazi s broncom.

- Jako sam ponosan i sretan zbog uspjeha. Mislim da je ovo bila odlična utakmica, jedna od najzanimljivih na turniru. Presudile su nijanse koje su otišle na našu stranu. Igralo se vrlo čvrsto od prve do posljednje minute i mi smo recimo bili koncentriraniji u nekim trenucima. To je bilo presudno za pobjedu.

Zaključio je.

- Nakon svjetskog zlata lani, i na europskom smo postolju, imamo pred nama Katar i nadamo se još velikim utakmicama sve do Rija.

I mi isto. Nije svaki dan - bronca.

Linker
25. rujan 2024 02:19