getty images
IRONIČNI IZBORNIK

RUGANJE GOLUŽI Wilbek nasmijao Dance: 'Suci su krivi za naš debakl u finalu!'

I Wilbek i Onesta, ma koliko korektni inače bili, uvalili su Goluži ‘lakat u rebra’
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. siječanj 2014. 20:35

Bez obzira o kome da se radi, trenerske je sujeta jako velika. Nakon što je Slavko Goluža poslije polufinalnog poraza od Danske izjavio da su igrači “živjeli kao životinje” i da su mu suci oteli pobjedu, teško se bilo ‘izvaditi’ pričom o tome kako mu Danska po svemu ostaje u najljepšem sjećanju, što je izjavio nakon poraza od Španjolske. Naravno, prije toga su mu navijači glasnim zvižducima pokazali što misle o načinu njegove komunikacije.

Koliko god Goluža u nekim stvarima bio u pravu (i igrači su se žalili na hranu i smještaj), nikako to nije smio reći, barem ne na tako grubi način. Tom je prilikom ‘bocnuo’ danskog izbornika Wilbeka izjavivši da je on barem došao na press konferenciju (te da je valjda velik i u porazu) za razliku od Wilbeka koji to nije učinio u finalu SP-a u Španjolskoj. Istina, i tu je Goluža u neku ruku bio u pravu.

Što sve o tome (a time ponajprije o Goluži) misle Wilbek i Onesta, pokazao je njihov mali igrokaz nakon finalne utakmice. Bez da ga je to itko i pitao, Onesta je, gledajući Wilbeka, rekao:

- Ovdje u Danskoj sve je bilo korektno i maksimalno lijepo, jedino ovo hladno vrijeme nikako nije za normalnog čovjeka. Sve ste ostalo u organizaciji EP-a napravili kako treba, samo lijepo vrijeme niste osigurali…

Poruka je bila sasvim jasna. A Wilbek je morao odgovoriti na pitanje o tome zašto je tako teško poražen u finalu, kao što je ponižen bio i u finalu u Španjolskoj.

- Suci su nas pokrali!

Dakako, rekao je to uz osmijeh od uha do uha, iako se zlatom kanio oprostiti od danske reprezentacije. I jedan i drugi, ma koliko korektni inače bili, uvalili su Goluži ‘lakat u rebra’. Kao što rekosmo, trenerska je sujeta golema. Bolje je stoga da to prihvatimo kao šale na račun kolege koji nije naučio gubiti.

Linker
20. rujan 2024 11:55