IZBORNIK KAUBOJA

GOLUŽA ZADOVOLJAN 'Još nismo otkrili sve karte, nešto moramo i sakriti'

Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2015. 20:18

U utakmici bez rezultatskog značaja za obje reprezentacije rukometaši Hrvatske su u petak u susretu posljednjeg kola skupine B Svjetskog prvenstva u Kataru pobijedili Bosnu i Hercegovinu sa 28-21 (17-8).

Unatoč tome što je izbornik Slavko Goluža odmarao udarnu postavu rukometaši Hrvatske dominirali su od početka susreta.Tako Domagoj Duvnjak, Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Igor Vori, Jakov Gojun i Mirko Alilović uopće nisu ulazili u igru, dok je Marko Kopljar na terenu proveo tek dvije minute.

Prednost Hrvatske u prvom poluvremenu konstantno je rasla, u petoj minuti "kauboji" su imali tri gola prednosti, u 15. pet, u 22. minuti sedam, a u 27. već deset pogodaka viška.

Nakon utakmice svoje dojomve iznio je i izbornik Kauboja, Slavko Goluža.

- Čestitke igračima na vrlo dobroj utakmici, a mi idemo dalje, stepenicu po stepenicu. Danas su šansu dobili igrači koji su imali manju minutažu tijekom turinra i pokazali su da su s pravom tu među nama. Brazil? Oni su neugodna reprezentacija, nama nepoznanica. Igraju neugodnu 5-1 obranu, moramo biti oprezni, više nemamo pravo na kiks. Mi još nismo otkrili sve karte, nešto moramo i sakriti - kazao je Goluža.

Najefikasniji u hrvatskim redovima u prvom dijelu bio je Igor Karačić sa šest golova. Dvoboj braće Karačić, mlađeg Igora koji igra za Hrvatsku, te Ivana u dresu BiH, pripao je Igoru Karačiću koji je na kraju proglašen igračem utakmice.

- Ovo je bila posebna utakmica za mene i brata. Kod nas doma se sada i malo slavi i malo tuguje. Što se tiče BiH, oni su još uvijek bili u šoku nakon poraza od Tunisa jer su ispali sa SP-a. Vidjelo se da su razočarani, ali kod nas nije bilo popusta za nikoga pa ni za brata - rekao je Igor Karačić.

Linker
22. rujan 2024 19:34